Ajuntament i entitats ciutadanes commemoren junts la Diada Nacional de Catalunya

Unes cinquanta entitats culturals, socials i esportives van participar en l’ofrena floral al monument a La Senyera • El programa d’actes va començar diumenge amb el concert de l’Associació Musical de Castelldefels

Veure fotogaleria

Castelldefels va commemorar el passat dilluns, 11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya. La societat civil —representada per una cinquantena d’entitats, clubs i associacions— va participar un any més en l’ofrena floral al monument de La Senyera, a la plaça de l’Onze de Setembre.

A diferència d’anys anteriors, aquest 2017 les activitats de commemoració van començar ja el diumenge 10 de setembre amb el concert, sota la direcció de Joan Soler, de l’Associació Musical de Castelldefels a la plaça de l’Església.

Dilluns, els actes van començar amb la ballada de sardanes a la plaça de l’Església, amb l’organització de l’Agrupació Sardanista de Castelldefels i la interpretació de sardanes a càrrec de la Cobla Baix Llobregat.

A la plaça de l’Onze de Setembre, la jornada va prosseguir amb l’acte institucional, que va començar amb cant coral, a càrrec de la Coral Margalló. Tot seguit, l’Ofrena Floral, el ball de bastons (que celebraven el seu aniversari) i l’aixecada d’un pilar a càrrec dels Castellers de Castelldefels.

L’acte institucional i l’ofrena floral van finalitzar amb la salutació de l’alcaldessa de la ciutat, Maria Miranda, i el cant de l’Himne dels Segadors, amb música dels Grallers Toc de Vent.

“Avui, com cada dia, tenen espai aquells que defensen el futur de Catalunya en el marc de la Constitució actual. També aquells que defensen una Catalunya independent, i els que creuen en una Catalunya millor dintre de l’Estat Espanyol. Tothom”, va expressar l’alcaldessa en la seva salutació oficial. “La Diada ens uneix com a catalans sense cap mena de distinció. Ens uneix més enllà de les lògiques discrepàncies d’una ciutat plural i democràtica”.

Posteriorment, la ballada de sardanes es va reprendre a la plaça de l’Església.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme