Alumnes de l’Scuola Albergueira de l’Alguer intercanvien coneixements gastronòmics a Castelldefels

L’Ajuntament ha rebut aquest 6 d’abril a l’alumnat i professorat del centre italià que es troben a la ciutat compartint experiències amb l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels

El Saló de Plens de l’ajuntament ha acollit aquest 6 d’abril la recepció institucional a l’alumnat i professorat de l’Scuola Albergueira de l’Alguer, que es troben a la ciutat intercanviant coneixements i experiències culinàries amb els estudiants de l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels. “Castelldefels es destaca especialment pels seus atractius turístics com la platja i el Castell, però també per la seva oferta gastronòmica”, ha afirmat la regidora de Turisme i Comerç, Ana Quesada. “Destaquem pels millors plats al millor entorn possible. Tenim un elevat nivell de qualitat i varietat, i una gran responsable ha estat l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels”.

“La gastronomia és un punt molt important i molt interessant per a Castelldefels i també per a la comarca”, ha exposat la consellera comarcal de Turisme, Mireia Montfort. “Disposem a més de gran quantitat de productes propis cultivats al Parc Agrari del Baix Llobregat que els restauradors utilitzen després en els seus propis plats”. D’altra banda, el Coordinador d’Àmbit d’Espais Naturals, Jordi Padrós, ha afegit que “es tracta d’intercanviar no només coneixements sinó valors de les dues cultures, tradicions… i tantes coses que ens uneixen”.

L’acte ha comptat també amb les intervencions de les alumnes del centre sard Arca Arianna, Giorgia Secci i Rebecca Furesi, i el responsable de Formació de l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, Frank Pulido.

Aquest intercanvi s’emmarca dins dels convenis entre la Diputació de Barcelona i l’Obra Cultural de l’Alguer, així com entre el Parc del Garraf i el Parc de Port Conte, a l’illa de Sardenya. L’Escola d’Hostaleria de Castelldefels està adherida al programa Parc a taula de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, i l’objectiu de l’intercanvi és conèixer la gastronomia i la cultura de la zona.

Els alumnes de cuina de l’Alguer han estat a Castelldefels de l’1 al 7 d’abril, amb un programa de visites que ha inclòs el Parc del Garraf, i també diversos indrets de la ciutat de Barcelona, com el museu del Pernil, el mercat de la Boquería o establiments com el Celler de Can Ràfols dels Caus, a Avinyonet del Penedès, i Sitges. Com a formació, durant l’estada han participat en cursos de cuina catalana, de postres, amb degustació de vins i licors catalans, així com una sessió explicativa sobre la recuperació de l’espigall del Garraf, una varietat tradicional de col.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme