Castelldefels acull el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

El Teatre Plaza i el campus de la UPC a Castelldefels van acollir els passats 26 i 27 d’octubre el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat amb el lema “100% Feminista”. Setze anys i 4 congressos després, havent commemorat recentment els 40 anys de feminismes a la comarca, i un històric 8 de març, el moviment feminista del Baix Llobregat es va posar de nou en marxa per fer sentir la seva veu, mostrar la força de les dones i denunciar que encara falta molt per arribar a la plena igualtat entre dones i homes. “Ha estat un honor per a la nostra ciutat acollir el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat. Dia a dia reivindiquem la lluita per la igualtat, l’empoderament de la dona, la necessitat d’acabar amb la bretxa salarial i el sostre de vidre. El Congrés ha estat una nova oportunitat per recordar que no farem ni un pas enrere en aquest sentit, perquè hem de recordar que cada dia és 8 de març. Cada dia és el dia Internacional de la Dona”, va afirmar l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC).

“Ser feminista no és només una cosa de dones, sinó de tots, d’homes i dones igualitàries. Ha estat un gran orgull ser la seu del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat. Treballem per dissenyar les polítiques dels propers quatre anys per arribar a la igualtat real i efectiva entre homes i dones”, va explicar el regidor d’Igualtat, Àlex Company (CSPOT).

La inauguració del Congrés va comptar amb la intervenció destacada també, via vídeo, de la Vicepresidenta del Govern i Ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i la vicepresidenta 1a del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Raquel Sánchez.

El Congrés ha estat organitzat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Consell de les Dones del Baix Llobregat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Institut Català de les Dones, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Castelldefels.

Per a aquest 5è Congrés s’han establert sis àmbits de treball: transversalitat de gènere i polítiques públiques, economia feminista, dones tech, les dones als mitjans de comunicació, violència masclista i esport femení, i s’ha comptat amb la col·laboració d’expertes en cadascuna de les matèries.

Veure fotogaleria

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme