Castelldefels celebra la màgia de la Cavalcada dels Reis d’Orient

Malgrat això, les mesures de seguretat sanitària contra la pandèmia van obligar a modificar el recorregut previst inicialment i va fer que finalitzés al Castell, on es van fer a porta tancada els tradicionals actes de la Plaça de l’Església • Aquests actes es van poder veure a través del Facebook Live de l’Ajuntament

Veure FOTOGALERIA

Castelldefels va poder celebrar l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient i la posterior Cavalcada el passat dimecres 5 de gener. Una nit plena de màgia que, malgrat tot, també es va veure afectada per la situació de la pandèmia, amb un rebrot massiu que està tenint una forta incidència a la ciutat de Castelldefels. Aquesta situació va obligar a fer uns canvis en la Cavalcada prevista inicialment per tal d’intentar minimitzar el risc, intentant reduir les concentracions massives.

Els principals canvis van afectar al traçat de la Cavalcada, que finalment no es va aturar com es fa tradicionalment a la plaça de l’Església (enguany no es va fer l’acte institucional des del balcó de l’Ajuntament ni la recepció de cartes per part dels Reis Mags a la porta de l’Ajuntament).

El traçat definitiu va passar per la plaça de l’Església, però sense aturar-se i va continuar per l’avinguda Primer de Maig, per on es va dirigir al Castell, on va acabar el recorregut i la cavalcada.

També com a mesura de prevenció, enguany no es va fer el tradicional repartiment de caramels des de les carrosses participants.

El recorregut final va ser el següent:

Sortida del Castell de Castelldefels. Recorregut. Av. Manuel Girona, pl. Joan XXIII, c/Dr. Marañón, c/Bisbe Urquinaona, c/Albert Einstein, av. Constitució, c/Dr. Ferran, c/Arcadi Balaguer, plaça de l’Església, av. Primer de Maig i arribada al Castell (el públic no hi podia accedir).

L’acte de recepció als Reis Mags i la lectura de la carta dels desitjos es van fer sense públic a la Sala Institucional del Castell, i es va retransmetre en directe via streaming a través del perfil de Facebook de l’Ajuntament de Castelldefels. En ell hi van participar l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC); el regidor de Cultura i Festes i primer tinent d’alcaldia, Jordi Maresma (ERC); alumnes de la classe de 3r A de l’Escola Els Pins (guanyadors del Concurs de Cartes als Reis Mags) i Ses Majestats (amb un petit parlament del Rei Melcior en nom dels tres Reis Mags d’Orient).

A la Cavalcada hi van col·laborar diverses entitats de la ciutat, entre elles l’Escola Municipal de Dansa.

El Consell Assessor en matèria de Covid de l’Ajuntament de Castelldefels, format per diferents àrees i serveis municipals, va haver de prendre aquestes decisions donades les xifres de contagi a la nostra ciutat, intentant compaginar el fet de mantenir la cavalcada però intentant minimitzar el risc.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme