Castelldefels. Comença la temporada de platja

Els concessionaris dels establiments de menjars i begudes de la sorra han treballat els últims dies per iniciar la temporada 2019 aquest 1 d’abril i fins el 30 de setembre. La concessió d’aquests establiments de temporada que s’instal·len a la sorra de la platja es va tramitar fa tres anys i no hi ha canvis de cara a aquest estiu. Són dos quioscos de gelats, un mini club i tretze xiringuitos de menjar i begudes. Quatre dels tretze tenen autorització per realitzar 2 activitats musicals al mes

En el marc de l’operatiu municipal que vetlla perquè la platja arribi a la temporada d’estiu preparada per rebre el gran nombre de persones que gaudeixen d’ella, l’Ajuntament va rebre dimarts passat 26 de març la autorizació de Costes de la Generalitat que permet l’inici de la instal·lació dels xiringuitos.

Inmediatament, l’administració municipal va comunicar als adjudicataris de l’explotació dels xiringuitos que podien començar a muntar i iniciar l’actividad de la temporada 2019.

Els xiringuitos de menjar y begudes funcionaran en el següent horari: temporada baixa fins a les 23 h i divendres, dissabtes i vigílies de festius fins a la 1 h; temporada alta tots els dies fins a la 1 h. Los quioscos de gelats funcionaran fins a les 21 h. El mini club tindrà activitat del 15 de juny al 31 d’agost i el seu horari serà de 10 h a 13 h y de 17 h a 19 h.

El passat divendres 22 de març va tindre lloc la primera reunió amb els concessionarios dels establiments amb la finalitat de recordar les normes del plec de condicions , i resoldre els dubtes i preguntes dels concessionaris de cara a la nova temporada de platja 2019 a Castelldefels.

A més, aquesta setmana entra en funcionament el servei de Salvament i Socorrisme de la Platja. Aquest servei té com a objectius la prevenció d’accidents, vigilància, salvament i socorrisme dels usuaris de la platja, tant a la zona immediatament limítrofa a la sorra com a l’aigua, dins del que es considera zona de bany

Aquest dissabte comença el servei de Salvament i Socorrisme de la Platja, que a Castelldefels desenvolupa l’empresa adjudicatària Pro-activa Serveis Aquàtics SL. Aquest servei té com a objectius la prevenció d’accidents, vigilància, salvament i socorrisme dels usuaris de la platja, tant a la zona immediatament limítrofa a la sorra com a l’aigua, dins del que es considera zona de bany, en tot el terme municipal de Castelldefels.

El Servei al 2019 està en funcionament amb el calendari següent:

  • Els caps de setmana i festius des del 6 d’abril i fins al 13 de maig d’11 a 16h.
  • Els caps de setmana i festius de la segona quinzena de maig de 12 a 18h.
  • De dilluns a diumenge des de l’1 de juny fins el 30 de juny de 10 a 19h.
  • De dilluns a divendres de l’1 de juliol fins al 31 d’agost de 10 a 19h.
  • Els caps de setmana i festius de l’1 de juliol fins al 31 d’agost de 10 a 20h.
  • De dilluns a diumenge de l’1 fins el 15 de setembre d’11 a 18h.
  • Els caps de setmana i festius del 16 fins a 29 de setembre d’11 a 18h.

Disposa de 5 punts d’assistència fixes que es localitzen a l’alçada de carrer Mèxic, Av. República Argentina, Avinguda dels Banys, i als carrers 11 i 16 (plaça de les Palmeres).

3 TAV (Torres avançades de vigilància) ubicades a l’Av. República Argentina, Avinguda dels Banys i al carrer 16 (plaça de les Palmeres)

8 cadires de vigilància al llarg de tota la platja, col·locades arran de l’aigua.

Cadires amfíbies per al bany de persones amb mobilitat reduïda:

– 5 punts accessibles al carrer 16, Avinguda Banys, carrer 11, l’Av. República Argentina i al carrer Veneçuela
– 4 punts d’atenció per a bany adaptat adreçat a persones amb mobilitat reduïda als llocs de socors del carrer 16 (plaça de les Palmeres), carrer 11, Avinguda Banys i Av. República Argentina.

El servei d’ajuda al bany s’ofereix tots els dies, des del dia 1 de juny fins el 15 de setembre, sempre que les condicions del mar ho permetin. “Els socorristes són els professionals que ajuden a la platja i són ells qui millor saben si es recomanable o no fer ús d’aquest servei”, adverteixen des del servei. “És molt important atendre al color de les banderes que ens indiquen les condicions del bany i seguir les recomanacions dels socorristes i de la megafonia instal·lada al llarg de tota la platja”.

Recomanacions: PlatjadeCastelldefels.org

+ INFO:

• Salvament i socorrisme a Castelldefels

• www.pro-activa.es

• Facebook Pro-Activa

• Diputació de Barcelona

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme