Castelldefels, contra les violències institucionals i culturals envers les dones

L’Ajuntament, a través de l’àrea municipal d’Igualtat, desenvolupa del 15 al 29 de novembre les XVI Jornades Dia internacional per l’Eradicació de la Violència envers les Dones.

Es tracta de tot un programa d’activitats de sensibilització, informació i conscienciació ciutadana que l’àrea de Polítiques d’Igualtat organitza al voltant del Dia Internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones (25 de novembre).

L’acte central de les jornades té lloc aquest divendres 23 de novembre (12h) amb una concentració davant l’edifici de l’Ajuntament. Aquest any, la lectura del manifest és a càrrec de Pablo Mendoza, del col·legi Frangoal i de Dolores Márquez Sánchez, primera dona de la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Vista Alegre. També es desenvoluparan les accions Obrim Paraigües: Castelldefels lliure de violència masclista; i Metamorfosis, a càrrec d’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Les Marines.

Per la tarda (19h), la jornada continua a l’Espai Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado amb la conferència Altres violències masclistes, a càrrec de l’escriptora Najat El Hachmi; l’exhibició i el lliurament de premis dels vídeos premiats del concurs de presentacions “Digue-hi la teva i transforma”; i l’actuació de Vox Harmónica. L’accés serà  lliure fins a completar-ne l’aforament.

Consulta el programa complet de les jornades

L’Assemblea General de les Nacions Unides va triar aquest dia en homenatge al brutal assassinat de les germanes Mirabal (PatriciaMinerva i María Teresa). Minerva va sofrir persecució i assetjament sexual del president Trujillo (República Dominicana). Van ser opositores a la dictadura i van estar empresonades repetidament per la defensa de la democràcia i la justícia. El 25 de novembre de 1960, van ser assassinades juntament amb Rufino de la Cruz per membres de la policia secreta de Trujillo. Les tres dones es dirigirien a Puerto Plata per visitar els seus marits empresonats. Els cossos de les tres germanes van ser trobats en el fons d’un precipici amb els ossos trencats i escanyades.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme