Castelldefels crida a participar a la manifestació “Volem acollir”

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania per a que participi en aquesta manifestació que es farà el proper dissabte a Barcelona a favor de l’acollida de les persones refugiades o migrants

Aquesta manifestació sortirà des de la plaça Urquinaona de Barcelona el pròxim dissabte 18 de febrer a les 16 h. L’acte forma part de la campanya Casa nostra, casa vostra de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats de la regió mediterrània. L’Ajuntament de Castelldefels va aprovar la seva adhesió a aquesta campanya en el darrer Ple municipal i convoca qui vulgui assistir a la manifestació de dissabte a les 15 h a l’estació de Rodalies de Castelldefels o a les 15:30 h a la intersecció del carrer Casp amb Passeig de Gràcia de Barcelona.

Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix d’un gran grup de persones independents de la societat civil, de diferents àmbits professionals, que van coincidir el 9 de maig de l’any passat als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia i que comparteixen la seva preocupació per la situació que viuen centenars de milers de persones migrants i desplaçades per força, dins i fora de la Unió Europea. Fins a mitjans d’aquest mes de febrer hi ha previstes dotzenes d’activitats arreu del país amb l’objectiu de denunciar “la situació que viuen les persones refugiades i aconseguir la mobilització de la ciutadania de Catalunya i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d’acollida efectives”.

Aquest dimecres, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, va participar a l’acte de suport del món local a la campanya Casa nostra, casa vostra per tal de “mostrar que molts ajuntaments volem acollir i estem en condicions de fer-ho”, en paraules de l’alcaldessa, que ha afegit que “quan hi ha voluntat política, es troben els recursos i es posen al servei de les persones que més pateixen”. L’alcaldessa ha explicat que anirà a la manifestació de dissabte a Barcelona i té la seguretat que “serà una de les manifestacions més importants que s’hagi fet mai perquè som molts i moltes els que volem acollir, els que volem donar la benvinguda a casa nostra a les persones refugiades”. L’acte, convocat pels Fons català de Cooperació, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, ha comptat amb la participació d’alcaldesses i alcaldes de diferents municipis catalans i tenia l’objectiu de manifestar la voluntat i la capacitat d’una àmplia majoria del món local de Catalunya d’acollir persones que pateixen aquesta situació.

Com a activitats prèvies a la manifestació convocada per al pròxim dissabte, la campanya ha comptat també amb la celebració d’un concert solidari celebrat el passat dissabte al Palau Sant Jordi.

El tercert tinent d’alcaldia, Àlex Company, també acudirà a la manifestació ja que considera que “les mobilitzacions de la ciutadania empenyen a què els Estats hagin de prendre mesures per atendre la greu situació en la qual es troben els refugiats i refugiades”. Pel regidor “el proper dissabte molta gent de Castelldefels es desplaçarà a Barcelona a mostrar la seva solidaritat i la seva voluntat d’acollida”.

Segons que expressen els promotors de la campanya Casa nostra,casa vostra,“volem acollir persones que fugen de lesguerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences”. Alhora també volen “acollir aquelles persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna; a totes aquestes persones els volem dir: casa nostra és casa vostra”.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme