Comença la neteja de la sorra de la platja de Castelldefels per a la temporada de bany 2017

L’Àrea Metropolitana de Barcelona comença per Castelldefels el llaurat i garbellat de 40 platges • El llaurat de la sorra arriba a uns 50 cm de profunditat, i a Castelldefels es fa en una franja d’uns 60 metres des de l’aigua.
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha iniciat aquest dilluns, 20 de març, a Castelldefels, els treballs de neteja de la sorra a les platges metropolitanes per tal de deixar-les a punt per a la temporada de bany. Les tasques de llaurat es desenvoluparan a la platja de Castelldefels del 20 al 22 de març, mentre que les de garbellat es realitzen diàriament durant tota la temporada.
El llaurat de platges és l’operació que marca el tret de sortida de la temporada. El treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm. de profunditat, per facilitar l’aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l’ inici de la temporada.
Passats uns dies, els tractors realitzen el garbellat per regularitzar la sorra, treure els sòlids i deixar-la a punt per a la temporada de bany. A partir d’aquest moment i fins el mes de novembre (tardor/hivern) es continuaran passant diàriament les màquines garbelladores per totes les platges metropolitanes.
Aquest any, degut a la intensitat dels temporals marítims d’aquest hivern, ha estat necessari anivellar la sorra i redistribuir-la, així com substituir els elements fixos que han quedat malmesos, com ara les passeres. “Des de desembre hem tingut una sèrie de temporals que ha afectat a totes les platges metropolitanes i hem tingut un retrocés important de la sorra encara que ja hem començat a recuperar el mateix nivell que teníem fins ara”, assegura el cap de secció de Platges de l’AMB, Mariano de Gracia.
“Com a novetat, aquesta temporada s’instal·larà una nova senyalització d’informació general a l’usuari als diferents accessos a la platja. Es tracta d’informar d’una manera molt més clara dels serveis que es donen, les prohibicions existents, l’estat de les banderes… una sèrie d’informació bàsica que estarà visible a tots els accessos”, ha afegit de Gracia.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme