El binomi Festa Major d’Hivern i Castrum Fidelis torna a gaudir d’un gran poder de convocatòria

Un any més, la Festa Major s’ha celebrat conjuntament amb la Fira Medieval Castrum Fidelis, que va atreure al Castell més de 10.000 visitants • La ciutat va acollir un variat programa d’activitats que integrava cultura tradicional catalana, música, teatre, cinema, esport i activitats de caràcter institucional, entre d’altres

Del 3 al 8 de desembre, Castelldefels ha viscut una nova Festa Major d’Hivern, que ha vingut acompanyada de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva cinquena edició.“Hem treballat per tal que la gent i l’espai públic siguin novament els protagonistes de la Festa Major. Obrint el Castell amb activitats culturals i de reconeixement a la tasca que fan les nostres entitats i el voluntariat i, al mateix temps, potenciant el Teatre Plaza com a escenari privilegiat, posant l’accent en una programació que per a totes les edats i per gaudir-la en família”, explica el regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, Jordi Maresma.

L’encesa de llums de Nadal obria el programa el passat 2 de desembre amb una festa a la plaça de l’Ésglésia que, com ja és tradició, va comptar amb el concert de nadales de la Coral Ventijol i la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, i la regidora de Comerç, Turisme i Hostaleria, Ana Quesada. La festa va integrar també xocolatada i un espectacle de xanquers malabaristes de llum i canons de neu. La il·luminació de la ciutat, amb més nombre d’elements i carrers il·luminats, es fa de la manera més ecològica utilitzant llums de led tenint en compte la sostenibilitat i el medi ambient. La festa a plaça va continuar el passat 3 de desembre amb un concorregut Correfoc pels carrers de la ciutat i el concert de Doctor Prats. Diumenge, 4 de desembre, arribava el temps per a l’esport amb una nova edició de la Pujada al Castell, aquest any sota la pluja.

La Festa Major d’Hivern s’ha presentat amb un ampli ventall d’activitats. Algunes de les principals novetats de l’edició d’enguany han estat el Parlament Diabòlic d’inici de Festa, el concert vermut de música cervantina amb motiu del 400è aniversari de la mort de Miguel de Cervantes que va tenir lloc el passat 4 de desembre al Castell, o una marató de cinema de pel·lícules d’Star Trek, el passat 7 de desembre al Teatre Plaza.

Gran pes del programa de festes ha recaigut un any més sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular, que ha estat l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: Diada Castellera, grallers, processó pels carrers del centre, cercavila amb balls populars o la baixada de torxes i la tabalada del dissabte 3.

La música i el teatre de Festa Major van venir de la mà de les actuacions del grup Doctor Prats, el Concert Coral (amb les corals Germanor, Marinada i “Som i Serem”), la representació de la sarsuela “El barberillo de Lavapiés”, així com les representacions teatrals “Diari d’una miliciana” o “Oh my God Barcelona!”. El cinema musical també ha tingut el seu lloc a la Festa amb la projecció del film “Mamma Mia” en format Sing along (és a dir, els espectadors podien cantar i ballar les cançons de la pel·lícula com si es tractés d’un karaoke). Un altre clàssic que ha tornat enguany és la cantada d’Havaneres i la degustació de rom cremat amb el grup Montjuic, que també va interpretar cants de tavernes. El concert vermut de l’Associació Musical de Castelldefels d’enguany va estar dedicat a la música de pel·lícules de ciència ficció.

L’esport també va ser protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-cinquena, o les classes obertes detai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també han tingut el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars. Es va oferir un seguit de tallers i activitats lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major. La població juvenil va tornar a comptar amb l’Espai Jove, que va incloure activitats musicals i de lleure (com una batucada, el concert de Karaokes Band o sessions de DJs).

Pel que fa a les activitats de caire institucional, el passat 6 de desembre se celebrà la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels amb una exposició de documents històrics de la ciutat organitzada per l’Arxiu Municipal. També el mateix dimarts, a plaça, es va commemorar el Dia Internacional del Voluntariat Social.

Les activitats de caire religiós van incloure la vetlla de pregària del dia 7 i la missa patronal, la processó i la missa rociera del 8 de desembre.

Enguany, cinquena edició de Castrum Fidelis

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos les quatre passades edicions, va tornar a Castelldefels la fira medieval “Castrum Fidelis”, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, han estat moltes les activitats previstes. Entre elles, el Mercat Medieval, actiu durant tots els dies de la fira, jocs medievals, etc. També es van oferir espectacles de faquirisme, exhibicions de falconeria, i d’altres activitats de recreació històrica (entre les quals un nou torneig de cavallers).

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme