El tercer CAP de la ciutat, cada cop més a prop

L’equipament sanitari, llargament reivindicat per l’Ajuntament i la ciutadania de Castelldefels, es començarà a construir a finals de 2022 als terrenys cedits pel consistori a la Generalitat de Catalunya al barri de La Muntanyeta (Lluís Companys amb Doctor Trueta) • El govern català s’ha compromés a tirar endavant un centre d’atenció primària que el mes de setembre tindrà ja el seu projecte constructiu

El tercer Centre d’Atenció Primària (CAP) de Castelldefels, que se situarà al barri de La Muntanyeta, està cada cop més a prop de ser una realitat. La Generalitat de Catalunya, a través de la Conselleria de Salut i del CatSalut, s’ha compromès amb l’Ajuntament de Castelldefels a que les obres de construcció del llargament reivindicat tercer equipament sanitari de la ciutat comencin a finals de l’any 2022. Situat a uns terrenys cedits per l’Ajuntament al govern català, a la confluència dels carrers Lluís Companys i Doctor Trueta (molt a prop de la pista poliesportiva de Can Roca), el tercer CAP de Castelldefels comptarà amb el seu projecte constructiu el proper mes de setembre. Això implicarà que es compti amb els plànols del tercer CAP i també que es puguin licitar les obres per poder iniciar la seva construcció.

L’alcaldessa de la ciutat, Maria Miranda, ha assenyalat que “hem aconseguit, amb l’esforç i la constància d’aquest govern recolzat pels tècnics de l’Ajuntament i la Generalitat, que es concreti, per fi, la ubicació del nou tercer CAP que es començarà a construir a finals del 2022”. Miranda ha afegit que es tracta “d’una aposta clara i decidida per la excel·lència de la Sanitat Pública”. L’alcaldessa també ha recordat que ha sigut “un projecte que ha tingut moltes dificultats, ja que s’havia de trobar el millor espai per fer-lo sota els criteris d’accessiblilitat, comoditat per a l’usuari i la dotació d’un espai modern a l’alçada dels nostres temps i la nostra ciutadania”. Miranda ha comentat que “aquesta és una de les grans notícies esperades que volem compartir amb tots i totes. El tercer CAP serà una realitat”.

Per la seva part, la regidora de Salut, Lourdes Armengol, ha volgut expressar que “Castelldefels és una gran ciutat i, per tant, requereix de serveis que estiguin a l’alçada de les necessitats de la seva ciutadania”Armengol ha comentat que el govern té com a prioritat disposar dels millors recursos per poder atendre la salut de cada veïna i veí de Castelldefels i ha afegit que “fins ara, hem disposat de dos Centres d’Atenció Primària: el CAP El Castell i el CAP Can Bou. Espais molt útils i amb uns equips de professionals de gran qualitat però que, amb l’increment de la població i la creixent diversitat de perfils, han anat esdevenint insuficients. Ara, amb aquest pas endavant, avancem cap a una ciutat que aposta de manera decidida per la salut entesa d’una manera transversal i àmplia”.

Aquesta noticia és un dels principals temes de la reunió del Consell de Salut, que es troba aquest dimarts.

 

Un projecte llargament demandat (i que ha patit retards)

A inicis de l’any 2017, l’Ajuntament de Castelldefels i el CatSalut van arribar a un acord per a la instal·lació del tercer CAP en uns terrenys de La Muntanyeta, per fer realitat un equipament llargament reivindicat pel propi consistori i la ciutadania de Castelldefels.

L’agost de 2017, el llavors conseller de Salut, Toni Comín, va afirmar en una visita a aquests terrenys que el centre d’assistència sanitària podria ser una realitat l’any 2020, una data que finalment no es va poder respectar.

El 10 de desembre de 2020 es signa l’informe tècnic conforme es cedeixen a la Generalitat els terrenys on es construirà el tercer CAP i conforme aquests terrenys compleixen els requeriments que la construcció prevista requereix. L’acord conforme s’aprova aquesta sessió es pren a la Junta de Govern del 14 de gener de 2021.

Si no hi ha cap entrebanc, a finals de 2022 s’iniciaran les obres.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme