La Biblioteca Central guanya el Premi Teresa Rovira a la innovació a les biblioteques públiques

El guardó, convocat pel Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques, es va lliurar el 13 de novembre a la Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca Central de Castelldefels ha estat la guanyadora del Premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques, que convoca el Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques. Sota el títol Amb la Biblioteca coopera, coparticipa i col·labora, el projecte presentat per la biblioteca de Castelldefels ha estat triat per unanimitat com a guanyador de l’edició 2013 del certamen.

L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest 13 de novembre a la Biblioteca de Catalunya a Barcelona. Un acte que ha comptat amb la participació de la pròpia Teresa Rovira, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), el regidor delegat de la Biblioteca, Santiago Barona (CiU), així com la directora, Marta Granel, i gran part de la plantilla de l’equipament.

Reyes va voler agrair especialment “la tasca dels treballadors de la Biblioteca, que l’han convertit en el pulmó cultural i centre neuràlgic de la ciutat”. Granel, per la seva banda, es va mostrar agraïda pel “reconeixement a la feina realitzada” i va voler compartir el guardó amb tot el seu equip que va descriure com “el millor que li podia haver tocat”.

La proposta premiada es basa la iniciativa d’obrir l’espai de la Biblioteca a altres àmbits cultural, creuar les parets de l’equipament físic per sortir al carrer i implicar en el seu desenvolupament a entitats, associacions i empreses del municipi. El projecte de la Biblioteca Central venia arropat per un vídeo que ha estat protagonitzat pel personal i col·laboradors de la Biblioteca Central, i realitzat pel Patronat Municipal de Comunicació i Imatge amb la col·laboració de Mec Media, entitat de Castelldefels dedicada a la creació audiovisual.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme