La Festa Major deixa per al record cinc dies plens de música, participació i cultura popular

La festa, novament, proposava combinar tradicions populars catalanes, com les diades castelleres, correfocs, batucades o sardanes, amb propostes amb gran acollida en les últimes edicions de la celebració com la festa Holi, el derbi entre la UE Castelldefels i la UD Vistalegre, la cantada d’havaneres o els concerts musicals nocturns

Veure fotogaleria

Castelldefels acaba de viure de l’11 al 15 d’agost una nova edició de la Festa Major d’Estiu, amb tot un catàleg d’activitats i iniciatives pensades per gaudir en família i destinades a tots els públics, locals o vinguts de fora. La festa, novament, proposava combinar tradicions populars catalanes, com les diades castelleres, correfocs, batucades o sardanes, amb propostes amb gran acollida en les últimes edicions de la celebració com la festa holi, el derbi entre la UE Castelldefels i la UD Vista Alegre, la cantada d’havaneres o els concerts musicals nocturns.

El Pregó de Festa Major es va pronunciar el passat dissabte 11 d’agost, a càrrec de la professora i escriptora Amparo Tomé. Llicenciada en filologia anglesa per la Universitat de Salamanca, diplomada i màster en Psicologia i Sociologia de l’Educació per l’Institut d’Educació de la Universitat de Londres. Va ser professora de Sociologia de l’Educació en la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva activitat investigadora en la Universitat s’ha centrat en temes de gènere i educació. Ha dirigit el Programa d’Educació en Valors de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i ha treballat com a assessora en temes de coeducació per a diversos governs autonòmics. Ha publicat nombrosos materials didàctics.

La Festa Major va presentar com a propostes destacades els concerts de Mala Vida i Els Catarres, els Focs Artificials a la platja, o una nova edició del Holi Dolly Festival (la festa holi). El fi de festa el va posar el concert de The Chanclettes a la plaça de l’Església.

Diumenge, paella popular solidària al parc de la Muntanyeta

Una de les principals novetats que presentava la Festa aquest any ha estat la paella popular a càrrec del Centre Cultural Andaluz Al Alba que va tenir lloc el 12 d’agost al parc de la Muntanyeta. Els beneficis es destinaran a la Asociación Española contra el Càncer (AECC). Posteriorment, va tenir lloc una encesa de bengales, una activitat de convivència organitzada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Castelldefels.

+ INFO: Programació completa de Festa Major 2018

Nomad Festival, mercat, foodtrucks i concerts

Altra de les novetats d’enguany, el Nomad Festival. Una proposta que es va desenvolupar de l’11 al 15 d’agost als jardins del Castell i que va integrar música, moda, disseny,  jocs, tallers, teatre… El Nomad Festival és un esdeveniment itinerant que fusiona diferents disciplines culturals per a tota la família en un mateix espai a l’aire lliure. L’espai va estar obert durant tots els dies de Festa Major de 17 a 2 hores.

Durant tots els dies, de 17 a 23 hores, el festival va oferir per als més petits diverses activitats: patins elèctrics, taller de circ, equilibris i malabars, taller de pinta-cares i tatoos, taller de quadres de sorra…

Diferents foodtrucks van oferir menjars del món. Receptes de països llunyans i de terres de ben a prop. Opcions per a tots els gustos amb innovadores propostes d’streetfood.  D’altra banda, un mercat va oferir disseny i moda de marques locals, productesoriginals i cuidats.

El festival va proposar també un variat ventall de concerts i espectacles entre els que han destacat els concerts de Big Mamma, Big Mouthers, The Penguins o Singer Mornings.

+ INFO: Programació completa del Nomad Festival
Notícia relacionada

La Llegenda del Gar-i-Got torna a encisar a grans i petits al parc de la Muntanyeta

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme