Leiva – EME

Amb motiu del seu concert el proper 14 d’agost (21.30) als jardins del Castell de Castelldefels, CastelldefelsTV.org presenta el primer single de Leiva (ex Pereza) EME, del seu disc Diciembre. Un fantàstic videoclip per anar fent boca del que serà la seva actuació a Castelldefels. Entrades: www.cantauticket.com , www.telentrada.com , Oficina d’Atenció Ciutada (OAC) i a taquilla una hora bans el mateix dia de l’actuació.

Paral·lel al olímpic ascens de Pereza al territori espanyol es desenvolupa la seva projecció internacional, que comença a Argentina on realitzen diverses gires i el fermall d’or podria ubicar en l’actuació que Pereza ofereix al costat de Joaquín Sabina al mític Estadi de la Bombonera de Buenos Aires. A hores d’ara del partit Pereza són reclamats cop i un altre per col · laborar, bé en l’estudi, bé sobre les taules, amb músics de la talla d’Andrés Calamaro, Miguel Ríos, Loquillo, Fito Páez o Jaime Urrutia, fent realitat somnis que es tornen en actes de natural conxorxa.

Per la seva banda Leiva li agafa gust a les tasques de l’estudi, la qual cosa el portarà a dirigir la producció dels dos discos publicats per Sidecars. Tampoc deixa de banda la bateria, molt més que un passional divertiment d’un músic complet, ja que totes les bateries de Pereza en els discos les grava ell, i forma al costat de Xoel López la banda de versions One Hit Wonders i fins i tot acompanya en algunes cançons d’estudi com baterista al seu admirat Ariel Rot. Recentment està participant en un altre combo de covers, la mega banda Hot Legs (al costat de Carlos Tarque, Rubén Pozo i Sara La Rubia).

També conrea la composició per a altres artistes, creant cançons per Iván Ferreiro, Quique González (amb ell muntarà el projecte Autopista, del qual tindrem notícies aviat) i fins i tot per l’incombustible Joaquín Sabina, per a qui compon, arregla, canta i produeix un parell de temes del seu disc Vinagre y rosas (2009) (la seva cançó “Tiramisú de limón” va ser escollida com a primer single del disc pel mateix Sabina). A més, per al musical Más de 100 mentiras, basat en l’obra del geni d’Úbeda, Leiva arregla i produeix dos temes. Un altre afer interessa’t resulta el perpetrat al costat l’escriptor Benjamín Prado, per a qui música poemes en enjundiosas vetllades d’spoken-words que es realitzen sempre que una bonica ocasió es presenta. El cinema també li reclama com a compositor i el 2010 el director Achero Mañas li encarrega la banda sonora de Tot el que tu vulguis, un pas nou en el procés creatiu de l’incombustible i tot terreny músic madrileny.

Al desembre de 2010 Pereza va acomiadar la seva gira Avions amb una rebentada al Pavelló d’Esports del Madrid. Després d’uns mesos de descans, Leiva i Rubén van fer pública la notícia que el seu següent pas seria un disc en solitari cada un, però sense separar Pereza ni renunciar a donar algun concert especial. Aquest pla culmina per part de Leiva amb l’edició de desembre (2012), lògica i màgica evolució de tot allò explicat a Avions, que continua el camí de recerca i busseig pel timbre dels setanta del mur de guitarres de dotze cordes i els sòlids arranjaments de vent. En el procés creatiu de desembre Leiva ha fet un treball instintiu i obsessiu, ha gravat gairebé tots els instruments, ha produït el disc, obstinat a trobar el secret dels seus enregistraments favorites: les tortuositats dels millors creadors de la cançó rock. Per a la subsegüent gira de presentació de desembre, munta el que el mateix denomina com ‘La Leiband’, amb tots els músics que el van acompanyar en el seu anterior batalla i algun més, enriquits per una secció de vents, i amb les ganes intactes d’escenari i emoció d’un home en un moment especialment dolç de la seva vida artística.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme