Les entitats ciutadanes i l’Ajuntament de Castelldefels commemoren la Diada Nacional de Catalunya

L’alcaldessa de Castelldefels defensa en el seu discurs que, “en democràcia, només per vies democràtiques es pot resoldre un conflicte polític”, i apel·la a cercar “majories i consensos”

Quaranta entitats ciutadanes, associacions i partits polítics locals van fer la tradicional ofrena floral al monument a l’Onze de Setembre amb la qual es commemora a Castelldefels la Diada Nacional de Catalunya.

L’acte institucional va ser presidit per l’alcaldessa, Candela López, i va comptar amb la representació dels grups polítics municipals del PSC, Movem, ERC, CiU i Castelldefels Sí Pot.

 

Recerca de «consensos i majories»

En el seu discurs, l’alcaldessa va convidar tothom a participar en l’Onze de Setembre, «sigui quina sigui la nostra voluntat de futur, i sigui quina sigui la nostra opció sobre el millor camí per fer possible aquesta voluntat». En aquest sentit, va lamentar, «per segon any consecutiu, no comptar amb la participació de tots els representants de l’Ajuntament».

Després de recordar els fets de 1714 i la recuperació de la Diada a Sant Boi el 1976, López va subratllar el caràcter integrador de la Diada i va defensar que «només des de la unitat, des de la recerca permanent de consensos i majories, podrem fer avançar el conjunt de la societat, assolint el nostre autogovern».

L’alcaldessa va apel·lar a «unes institucions que defensin, per una banda, els drets socials, posant en primer pla els problemes reals de la societat catalana, posant l’accent en el patiment de molta gent que continua pagant les conseqüències d’una crisi devastadora i injusta, agreujada per polítiques anti-socials; i, per l’altra, els drets nacionals».

Pel que fa a aquesta darrera qüestió, López va dir que «no hem d’oblidar que, sigui quina sigui la nostra visió del passat i la nostra opció per al futur, el que és innegable és l’existència, especialment des de la sentència de 2010 del Tribunal Constitucional, d’un distanciament emocional, primer, i d’un conflicte polític, després, entre una part important de la ciutadania de Catalunya i les seves institucions democràtiques i les institucions de l’Estat espanyol».

En aquest sentit, l’alcaldessa va manifestar que «les diverses opinions de futur per al nostre país, des de la inalterabilitat de la Constitució fins al desig de la independència, s’han de poder expressar i conviure, des del més absolut respecte democràtic».

L’alcaldessa va defensar que «aquesta és la Diada de tots els catalans i les catalanes, dels que hem nascut aquí i dels que ens sentim a casa, dels que fa dècades que hi vivim i dels que ahir mateix van desembarcar i van decidir que aquest era el seu lloc. Catalunya, històricament, ha estat una terra d’acollida, un país fet i construït amb les aportacions de persones d’orígens diversos».

El parlament va acabar amb referències a Castelldefels, «gran exemple de terra d’acollida», i amb el «compromís inequívoc i solemne de continuar treballant pels drets, per la qualitat de vida i la dignitat de tots els conciutadans i conciutadanes de Castelldefels».

 

Quaranta entitats, representades

Va ser part activa de l’acte, organitzat per l’Ajuntament, l’Agrupació de Cultura Popular, amb els castellers i els bastoners. També van participar en la cerimònia la Coral Margalló i el grup de gralles Toc de Vent.

El Cant de la Senyera i l’himne nacional, Els Segadors, van precedir la ballada de sardanes amb quèes va tancar la comemoració de la Diada a la nostra ciutat, ballada que coordinava l’Agrupació Sardanista local.

Van participar en l’ofrena floral els grups polítics municipals presents a l’acte, partits polítics, associacions de veïns i entitats socials, culturals, esportives i de la gent gran.

 

Consulti la FOTOGALERIA

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme