Les Festes del Mar tornen a gaudir d’una massiva assistència a la platja de Castelldefels

Del 12 al 16 de juliol Castelldefels celebra les emblemàtiques Festes del Mar. Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners El divendres, dia 12, el programa s’obria per la tarda a la Biblioteca a la Platja Carme Romaní amb una Hora del Conte especial amb la lectura de Un mar de cebes. A les 22 hores, l’activitat es traslladava al solar del passeig Marítim 161-163 amb una nova edició de la Mostra de Rock local “Sona Festival” organitzada per l’associació de músics SONA amb el suport de l’Ajuntament. Aquest any el cartell el van conformar Ona, Hotfeel i Santo Machango.

El programa d’activitats del cap de setmana va incloure la 14a edició del torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” al Beach Club Esportiu El Péndulo, que habitualment posa la nota esportiva de les festes.

Durant tot el cap de setmana, unes 15.000 persones han passat per la platja i el passeig Marítim de Castelldefels per gaudir de les activitats proposades i per passejar pel Mercat del Mar, un mercat amb productes artesanals i mariners que integrava a més una bona mostra de comerç local.

A les 20 hores del dissabte 13, unes 8.000 persones s’aplegaven entre el carrer 11 i 13 per gaudir del Desembarcament de Pirates a la platja, un espectacle teatral amb efectes especials i pirotècnia que combina recreació històrica, llegenda i fantasia. La representació va anar precedida d’una Cercavila de Pirates amb els actors i figurants que hi participaven i que va sortir de la plaça de les Palmeres per arribar al lloc del Desembarcament Pirata. Organitzat per l’Ajuntament, l’espectacle és el fruit de la col·laboració de diverses entitats amb especial rellevància de l’Agrupació de Cultura Popular, i enguany ha estat coordinat i dirigit per l’escola de teatre musical de Castelldefels TodoporqueRías – Performing Arts.

Posteriorment, es va poder gaudir d’una Sardinada popular organitzada per l’Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials al Parc del Mar i el concert del grup de versions El Hermano Malaquías al solar del passeig Marítim 161-163.

Diumenge 14, a la plaça de les Palmeres va tenir lloc l’espectacle infantil amb el grup Trencamandres. Com és tradicional, l’Associació Musical de Castelldefels va actuar a l’Església de la Mare de Déu del Carme (Can Bou) i el cap de setmana es va tancar amb una cantada d’havaneres amb el grup Port Vell a la Plaça de les Palmeres, on alcalde i regidors van servir el tradicional rom cremat.

El dimarts 16, dia de la Mare de Déu del Carme, va ser el torn de la Missa solemneen honor a la patrona a l’església de Can Bou i (18 h) i, a continuació, la tradicional Processó, pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels, coordinada pel senyor León, comodoro del Club Marítim Castelldefels.

FOTOGALERIA: Festes del Mar 2013

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme