Maria Miranda pren possessió com a alcaldessa de Castelldefels

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Castelldefels d’aquest dissabte 10 de juny ha finalitzat amb l’elecció i presa de possessió de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda • A més del grup polític de la nova alcaldessa, el PSC, han donat suport a la investidura de Miranda els grups municipals de Movem, ERC, PDeCAT i Castelldefels Sí Pot, que han sumat 15 vots contra els 8 reunits pel candidat presentat pel PP i els dos rebuts pel candidat proposat per Ciutadans

Veure fotogaleria

Aquest dissabte 10 de juny s’ha celebrat a l’Ajuntament de Castelldefels el ple d’elecció de l’alcaldessa de Castelldefels celebrat a causa de la renúncia de qui ha estat alcaldessa aquests darrers dos anys.

En virtut del pacte de Govern signat per cinc forces polítiques l’any 2015 (PSC, Movem, ERC, PDeCAT i CSPOT), la socialista Maria Miranda pren el relleu de Candela López, de Movem —candidatura que integrava ICV-EUiA, MES, Equo i Entesa—.

El Ple extraordinari d’elecció i presa de possessió ha acabat amb la investidura de Maria Miranda com a alcaldessa de Castelldefels.

Miranda ha estat proclamada alcaldessa de Castelldefels en ser la candidata més votada, per majoria absoluta, amb els vots de 15 regidors i regidores de les candidatures de PSC (4), Movem (4), ERC (3), PDeCAT (2) i Castelldefels Sí Pot (2).

La nova alcaldia prosegueix allò acordat en el pacte de formació de Govern en què estan participant les cinc forces polítiques des de les darreres eleccions. Des d’aleshores, han tingut responsabilitats de Govern totes cinc, incloent els dos regidors del PDeCAT, que s’hi van incorporar el gener de 2017.

Maria Miranda liderarà el Govern des del càrrec d’alcaldessa a partir d’ara, en la segona etapa del projecte de Govern que comparteixen.

«Treballem per tornar Castelldefels al camí del progrés»

La nova alcaldessa de Castelldefels ha subratllat que amb el pacte fa possible «un projecte comú que estem liderant perquè Castelldefels torni al camí del progrés, impulsant accions importants per donar resposta a les necessitats de la ciutadania». Al mateix temps, ha «ofert la mà als companys de l’oposició per sumar esforços i treballar per la ciutat de Castelldefels; si tots sumem esforços els projectes seran encara més sòlids».

Una vegada investida alcaldessa, Maria Miranda ha resumit els quatre compromisos que adquireix davant de la ciutadania: «lluitar per la igualtat d’oportunitats; garantir oportunitats de futur mitjançant l’elaboració participativa del Pla Estratègic de ciutat 2030; treballar per una ciutat sostenible per viure i conviure, amb carrers més dignes, una ciutat més amable; i fomentar la proximitat, la transparència, la participació que condueixin a un bon govern».

L’alcaldessa, nascuda a Castelldefels l’any 1973, casada i mare de dos fills, ha rememorat la seva infantesa a la ciutat, «pel camí de pujada cap a l’Escola Vista Alegre i les tardes de divendres en sortir de l’institut Les Marines». També ha tingut paraules de reconeixement cap als alcaldes anteriors, i unes paraules de memòria especial per als desapareguts Agustín Marina, el primer alcalde democràtic de Castelldefels, i Jordi Miralles, tinent d’alcaldia d’aquest mateix govern que va morir poc mesos després de constituir-se, el 2015.

Miranda ha argumentat que el govern municipal actual té els fonaments en la pluralitat, la diversitat i el diàleg. «Estic convençuda —ha finalitzat— que no hi ha cap millor ciutat per viure icompartir experiències que Castelldefels. Si sumem esforços, potser d’aquí a uns anys seran els nostres fills els qui expliquin que han tingut el privilegi de fer tota una vida a la nostra ciutat».

Els altres dos candidats a l’alcaldia, Manuel Reyes (Partit Popular) i Guillermo Massana (Ciutadans), han obtingut vuit i dos vots, respectivament. En els seus parlaments, i entre altres arguments, tots dos s’han mostrat preocupats per la posició que adoptarà l’Ajuntament de Castelldefels davant de la convocatòria del que han descrit com a «referèndum il·legal» de l’1 d’octubre pròxim, i han retret a l’alcaldessa socialista que governi amb forces «separatistes» com ERC i el PDeCAT.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme