Música, participació, diversió i convivència donen vida a quatre intensos dies de Festa Major

Els concerts d’Efecto Mariposa i Los Diablos, i els Focs Artificials han format part d’un programa que ha integrat també orquestres, espectacles de circ, activitats infantils i esportives i manifestacions de cultura popular • El pregoner d’enguany ha estat el reconegut artista internacional, Lorenzo Quinn

La Festa Major d’Estiu de Castelldefels, que s’ha celebrat del 14 al 17 d’agost, ha posat en marxa un programa carregat d’activitats per a veïns i visitants. Com cada any, ha combinat propostes tradicionals a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular com gegants, grallers, cercavila, correfoc, castells, processó, amb concerts, orquestres, havaneres, sardanes, activitats esportives i activitats infantils. La pluja també va fer acte de presència i va obligar a traslladar d’ubicació algunes de les activitats com la Plantada de Castells que es va haver de realitzar a la pista poliesportiva de Can Roca.

“La valoració d’aquesta edició és molt positiva. L’Ajuntament ha fet un esforç per recuperar el concert gratuït de gran format i els focs artificials, i la ciutadania tant de Castelldefels com de pobles veïns ha respòs acudint en massa a les propostes d’un programa pensat per atots els públics”, va afirmar l’alcalde de Castelldefels Manuel Reyes.

En la mateixa línia, el regidor de Cultura i Festes, David Grau, va explicar que “ha estat una festa per a grans i petits amb tot tipus de propostes lúdiques i esportives intentant confeccionar un programa per a tots els gustos, encara que sempre és difícil contentar a tothom. Això sí, estem satisfets pel gran nivell d’assistència a la gran majoria d’activitats”.

Aquest any el pregó de festes ha anat a càrrec de Lorenzo Quinn, veí de Castelldefels i artista de reconegut prestigi internacional. Pots veure el pregó íntegre a CastelldefelsTV.org, ElCastell.org.

D’altra banda, aquest any s’ha recuperat el concert gratuït de gran format al parc de la Muntanyeta amb Efecto Mariposa, que arribava a Castelldefels amb nou disc sota el braç, Comienzo. El grup malagueny va presentar els temes del nou àlbum com el single Ahora o Ruido alhora que va repassar èxits dels seus discs anteriors com Por quererte, Sola o No me crees.

Les propostes musicals van incloure, per als nostàlgics del guateque i la cançó de l’estiu, l’actuació fi de festa de Los Diablos, on no van faltar les emblemàtiques Un rayo de sol, Fin de semana, Acalorado o Rosana. Les nits a la plaça es van amenitzar amb orquestres i ball per a tots els gustos amb l’Elèctric Pop Orquestra, l’orquestra internacional Maravella o La Loca Histèria; la cantada d’havaneres amb el tradicional rom cremat  amb el grup Ultramar, va tornar a gaudir d’una sensacional assistència de públic aquest cop a l’espai davant de la Biblioteca Central.

El programa es va completar amb concorregudes activitats infantils i esportives, i la fira d’atraccions, que va tornar a ser un dels principals pols d’atracció per a la ciutadania.
Focs artificials tornen a la Festa Major

Aquest any a més han tornat els Focs Artificials a la Festa Major d’Estiu. La llum i el color al cel de Castelldefels van posar fi a una nova edició de la Festa Major de Castelldefels.

Fotogaleria: Festa Major 2014

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme