Sant Jordi 2012, primavera cultural a Castelldefels

Un any més, la Diada de Sant Jordi va aplegar al centre de la ciutat a miles de ciutadans, atrets per les parades de llibres i roses, i per les diferents activitats que s’hi van organitzar. Els llibreters de la ciutat, els venedors de roses, i els estands de les entitats culturals i ciutadanes de Castelldefels van servir de pol d’atracció d’una jornada que, tot i la canviant meteorologia, va ser de nou un èxit de convocatòria.

Les parades de llibres i roses van viure, segons expliquen, un Sant Jordi més positiu que el de l’any passat. Així, Núria Membrado, de la Llibreria Canillo, manifestava que “teníem poques expectatives perquè el Sant Jordi de l’any passat va ser complicat. Coincidí amb Dissabte Sant i això es va notar. Aquest any, en canvi, hem notat més afluència i va ser un dia molt bonic de viure de nou”. Per part de les parades de roses, Sara Gonel, de la Floristeria Ariadna, explicava que “aquest any ha anat millor que l’anterior. Que coincideixi amb dia feiner és molt millor per nosaltres. Sobretot a darrera hora, quan la gent ha acabat de treballar, es va notar molta afluència”.

Entre les activitats organitzades en aquest Sant Jordi 2012, es va procedir al lliurament del III Concurs de Relats Breus organitzat per l’Ajuntament, que van ser lliurats per part de l’alcalde, Manuel Reyes, i del regidor de Joventut, Marc Soler (PP). Els premis van ser per:

  • Primer premi llengua catalana: Miquel Castellà Cesari
  • Segon Premi llengua catalana: Carla Gonzàlez Borràs
  • Primer premi llengua castellana: Anna Blanca Cabanillas
  • Segon Premi llengua castellana: Ivan Valverde Juàrez

La plaça també va viure una ballada de sardanes organitzada pel Grup Sardanista de Castelldefels. Aquest cop, la Cobla Cardona va ser l’encarregada de posar-hi banda sonora. Prèviament, el passat 22 d’abril l’Associació Musical de Castelldefels (AMC) i la Coral Margalló van oferir el tradicional Concert de Sant Jordi.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme