Sant Jordi 2013, primavera cultural a la plaça de l’Església i la Biblioteca Central

Les activitats de la Diada de Sant Jordi, que van començar el diumenge 21 amb música a la plaça de l’Església, van tenir un dels aperitius més destacats el passat dia 22, amb la ‘revetlla’ cultural de celebració del primer aniversari de la Biblioteca Central • El passat 23 d’abril no van faltar les tradicionals parades de roses i llibres al centre de la ciutat

La cultura i el civisme són pigments que tenyeixen el primer mes de la primavera. Al llarg de tot el mes d’abril Castelldefels viu un seguit d’activitats relacionades amb la cultura.

Aquestes activitats culturals van cristal·litzar el dimarts 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, jornada en què l’epicentre de l’efervescència cultural de la ciutat es va instal·lar, com és costum, a la plaça de l’Església. Durant tot el dia la ciutadania va poder gaudir de les tradicionals parades de roses i llibres, i estands de les entitats culturals i ciutadanes.

A la mateixa plaça, cap a l’avinguda Primer de Maig, es va presentar la Mostra de Pintura al Carrer, proposta de l’Associació d’Artistes Plàstics. I a la tarda es va instal·lar també a la plaça un estand literari perquè els autors locals signessin llibres als seus lectors. Entre d’altres, van estar presents Felipe SérvuloIsidre Garrido,Isabel MontesJordi NavarroMónica LópezJoan PratÁngela de la RosaRafel Casas i Alfons López Borgoñoz. I a les set, ballada de sardanes amb la Cobla Cardona.

Va destacar també, la vigília de Sant Jordi, el dilluns 22, una nova activitat que va preparar la Biblioteca Central per celebrar, a més, el seu primer aniversari. Va ser la Revetlla de Sant Jordi, amb tallers, contes, actuacions musicals i recitals de poesia. I un acte institucional (18 h) a l’Espai Ramon Fernàndez Jurado de valoració del primer any de funcionament de la Biblioteca Central.

Pel que fa a la literatura, ha sobresortit la presència a la biblioteca de David Monteagudo, el passat dia 10. L’autor va compartir tertúlia sobre la seva novel·la “Fin” amb una trentena de lectors a l’Espai Ramon Fernàndez Jurado.

Aquest Sant Jordi també hi va haver música: concert de l’Associació Musical i la Coral Margalló el diumenge 21 a les 18:30 h, a la plaça de l’Església. I el divendres 26, concert de Sant Jordi de les corals a l’Església de Santa Maria.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme