Setmana Santa, devoció i participació ciutadana

La Setmana Santa de Castelldefels. Tradició, participació i fervor religiós han tornat a donar-se cita al municipi de la mà de l’Hermandad del Cristo de la Paz, entitat local que un any més ha donat forma, contingut i significat a la celebració de la cita religiosa amb l’organització de les diferents processons, concerts i actes litúrgics que han conformat el programa de la Setmana Santa 2012.

Les activitats van començar el passat diumenge 1 d’abril, Diumenge de Rams, amb la processó “Entrada de Jesús a Jerusalem”, més popularment coneguda com la processó de “La Borriquita”. La jornada es va iniciar amb una missa (10 h) i la sortida del temple de la Mare de Déu de Montserrat (10.45 h) i posteriorment (11.15 h) va tenir lloc la Solemne Benedicció de Palmes i Rams a la plaça de la Democràcia. Després de la benedicció, “La Borriquita” va baixar en processó fins a la plaça de l’Església, on es va procedir a una nova benedicció de palmes i rams abans d’entrar a l’església de Santa Maria on es va celebrar la missa corresponent.

El dimarts 3 d’abril, els actes van començar a les 20 h (mitja hora abans de l’habitual)  amb el solemne “Via Crucis” que va sortir des del temple de la Mare de Déu de Montserrat i va recórrer diferents carrers del barri de Vista Alegre. “Tot i l’amenaça de pluja, l’acte finalment es va poder desenvolupar amb normalitat pels carrers del barri, fins i tot amb una assistència major a la d’altres anys”, explica el president de l’Hermandad, Francisco Borrego.

Una altra de les processons emblemàtiques de la Setmana Santa a Castelldefels és la de Jesús Captiu i la Mare de Déu de les Llàgrimes, que l’any passat comptava amb una nova imatge que malauradament la pluja i el mal temps van impedir sortir en processó i es va estrenar només amb un petit acte a l’interior del temple. Aquest any, amb permís de la pluja, la processó va sortir el passat 5 d’abril, Dijous Sant, des del temple de la Mare de Déu de Montserrat, a les 21 h, per recórrer diferents carrers del barri de Vista Alegre.

El Divendres Sant, 6 d’abril, es va celebrar la processó de Jesús Natzaré, Crist de la Pau i la Mare de Déu de la Pau que va sortir del temple dela Mare de Déu de Montserrat. Prèviament, havia tingut lloc la missa tradicional de la Passió de Déu.

El dissabte 7 d’abril va ser el torn de la processó de l’Enterrament Sant acompanyat de la seva Mare Dolorosa, coneguda com la “Processó del Silenci”, que va sortir a les 19.30 hores (mitja hora abans de l’habitual) des de l’església de Santa Maria per processonar fins el temple de la Mare de Déu de Montserrat, on es va celebrar una solemne “vigília pasqual” i el “ressopó de pasqua” als locals parroquials.

Per últim, el diumenge 8 d’abril, Diumenge de Resurrecció, dia d’acció de gràcies dedicat a les bandes de música, es va celebrar el tradicional concert de resurrecció a les 12 del migdia, a la plaça Joan XXIII, a càrrec de la Banda de la Hermandad i la Banda de los Costaleros.

+ INFO:

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme