Castelldefels. Menjars d’Arreu del Món

Menjars d’arreu del món és una consolidada trobada gastronòmica solidària, que es desenvolupa en el marc de les jornades anuals de pau i solidaritat de Castelldefels. Va  néixer l’any 1996 amb el doble objectiu de potenciar l’intercanvi i la convivència intercultural i donar a la ciutadania una eina per poder ser part activa de la solidaritat que caracteritza a la nostra ciutat, des del retorn de la democràcia.

L’any 1995 s’havia iniciat la trajectòria del Consell Municipal de Pau i Solidaritat i en aquest espai de participació es va plantejar renovar el programa de les jornades anuals amb activitats que arribessin a un públic nou, no només a aquell que ja estava conscienciat i es movia al voltant de les entitats de cooperació i defensa de la pau i  dels drets humans.

Des de la seva primera edició, amb uns 25 participants, els cuiners i cuineres aporten els seus plats de manera altruista per recaptar fons per a projectes solidaris.

La iniciativa s’ha celebrat sense interrupció, des de llavors i ha arribat a prop dels 70 participants cuinant i 400 dinant, amb fluctuacions.

Compartint un àpat, és a dir, un moment- element cultural comunitari, que no hi ha ningú al món que no necessiti físicament i espiritualment, els habitants de Castelldefels, i gent de la comarca que s’hi ha anat sumant, converteixen l’excel·lència gastronòmica en un regal per a tots els participants. I com bé diem sempre, la solidaritat li dona al menjar un gust meravellós.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme