Com abordar les emocions des de l’escola i la família centra la inauguració del curs escolar

L’espai Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado va acollir el passat 6 de setembre l’acte oficial d’inauguració del curs escolar 2017-18, que aquest any ha centrat la mirada en l’univers de les emocions. En aquest context, el director del Postgrau en Educació Emocional i Benestar de la Universitat de Barcelona, Rafael Bisquerra, ha estat aquest any l’encarregat de donar contingut a l’acte amb la conferència L’univers de les emocions. Propostes per al seu abordatge des de l’escola i  la família.

L’acte va comptar amb l’assistència de la comunitat educativa del municipi i amb les intervencions també de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, la regidora d’Educació, Nathalie Langer, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament del Baix Llobregat, Núria Vallduriola.

L’alcaldessa Maria Miranda va explicar que l’equip de govern té “un gran repte cap a la comunitat educativa. Un dels primers compromisos que vam adquirir al Pla d’Actuació Municipal porta el nom de ‘Castelldefels és educació’, una mostra del nostre convenciment de que l’educació és el pilar fonamental per construir la societat i la ciutat dels propers anys. Una eina imprescindible per transmetre els coneixements i els valors com la solidaritat, el diàleg, el respecte, el civisme i la convivència”.

Vallduriola va destacar que “aquest és un molt bon any, és un any en el que comencem amb més recursos i tenim més docents a dintre dels centres. Vosaltres com a professionals heu millorat la vostra situació laboral, hem millorat tot el que és l’atenció pel que fa a l’educació inclusiva… i tot això fa que puguem tenir un curs amb millors condicions”.

“Els professionals del sector educatiu us mereixeu tot el respecte”, va sentenciar Langer adreçant-se a la comunitat educativa del municipi. “Vull donar suport públicament als projectes de cadascuna de les vostres escoles. Vosaltres sou els professionals, els que gestioneu el vostre dia a dia, i els que coneixeu les necessitats del vostre alumnat”, va afegir la regidora. “Per això, respectarem sempre les decisions que vosaltres prengueu des de la vostra professionalitat. I no ens agrada veure com l’educació és judicialitzada”.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme