El Rebost intensifica la seva tasca social gràcies als espais cedits per l’Escola d’Hostaleria

L’alcaldessa Maria Miranda i la regidora de Serveis Socials Esther Niubó van visitar el passat 1 de juny les instal·lacions que utilitza ara el centre social de distribució d’aliments El Rebost per fer front a l’emergència social sanitària

La Fundació Escola d’Hostaleria de Castelldefels ha cedit el seu local i les seves cambres frigorífiques al centre social de distribució d’aliments El Rebost, per a l’emmagatzematge i entrega de producte fresc i congelat. En el local del Rebost, situat al carrer Pompeu Fabra, es continua fent l’entrega del producte sec a les famílies usuàries del servei.

Com molts altres serveis que estan en la primera línia d’atenció a les persones, El Rebost ha vist augmentada la seva activitat a causa de la situació d’emergència social i sanitària. La col·laboració amb l’Escola d’Hostaleria permet seguir donant una resposta àgil i immediata a les demandes creixents de la població afectada més directament per la situació actual de crisi.

En aquest context, l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, i la regidora de Serveis Socials Esther Niubó van visitar el passat 1 de juny les instal·lacions utilitza ara el centre social de distribució d’aliments. “Aquesta col·laboració, que ve funcionant des d’aproximadament dos mesos, permet fer una distribució d’aliments de primera necessitat a les persones que més els necessiten. L’objectiu és pal·liar al màxim les necessitats dels col·lectius més vulnerables del municipi”, ha explicat l’alcaldessa Maria Miranda.

“Jo crec que s’està desenvolupant una gran feina tant per part dels tècnics de Serveis Socials de l’Ajuntament com de les entitats que estan en primera línia donant resposta a aquesta emergència sanitària i social”, ha valorat Niubó“Tenim un gran increment de persones que per primera vegada han de recórrer a aquest servei quan mai havien necessitat adreçar-se als serveis socials” ha exposat la regidora. “No podem deixar ningú enrere en un moment com aquest. Es tracta de dignificar aquest servei i evitar situacions de cues que moltes vegades no són necessàries i, des de l’Ajuntament, donar tot el suport possible perquè tot això funcioni bé”.

El Rebost es un servei promogut per l’Ajuntament de Castelldefels amb la col·laboració de Creu Roja i l’Església Evangèlica de Castelldefels, entitats encarregades de coordinar la logística i la distribució d’aliments a totes les famílies derivades des de l’àrea municipal de Serveis Socials.

Els usuaris reben productes de primera necessitat (arròs, llet, galetes, oli, etc.) bescanviant els punts que els han atorgat, prèvia valoració de serveis socials en funció de la seva situació econòmica.

Els aliments i els productes d’higiene disponibles provenen del Fons de la Unió Europea, de la Plataforma Humanitària de Creu Roja, del Banc d’Aliments i de donatius de particulars i empreses del territori.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme