Els agents de proximitat de la Policia Local se sumen al reforç en zones comercials

La Policia Local de Castelldefels, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, posa en marxa, un any més, la campanya Grèvol, una iniciativa de reforç de la vigilància policial a les zones comercials de la ciutat, coincidint amb les dates properes a les festes nadalenques, quan augmenten les activitats comercials i les accions relacionades amb l’oci nocturn.

La novetat d’aquest any és que per primera vegada se sumen a la campanya la Unitat de Policia de Proximitat, de recent implantació en l’estructura de la Policia Local.

La campanya Grèvol es desenvolupa des del 10 de desembre fins al 7 de gener. Es tracta d’intensificar la presència de forces de seguretat en els principals barris i centres comercials i mercats, amb un augment de la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullaran a peu i en franges horàries on es preveu una afluència més notòria de gent. També s’ampliaran les vigilàncies en els horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials.

Aquest patrullatge, que permetrà mantenir contacte directe amb els comerciants, es completarà amb patrulles en vehicle i amb punts de control. L’objectiu del dispositiu és prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període nadalenc i de major concentració de clientela.

Visites a comerços

Aquest dijous 13 de desembre s’ha celebrat la tradicional presentació de la campanya, que cada any s’exemplifica amb la visita a diferents comerços de Castelldefels.

Durant aquestes trobades, responsables governamentals i representants dels cossos de seguretat departeixen amb els comerciants, a qui presenten els serveis de la campanya de seguretat i introdueixen en una sèrie de consells a seguir per prevenir fets delictius.

Entre altres recomanacions, la policia adverteix de la necessitat de no acumular grans quantitats de diners a la caixa registradora, o en la conveniència d’utilitzar sistemes anti-robatori com són els xips i altres mètodes tecnològics, com els mecanismes de detecció de bitllets falsos.

Al recorregut d’aquest dijous han participat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), i els regidors de Comerç, Ana Quesada (Movem), i Governació, Jordi Planell (PSC).

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme