Coronavirus: Els ambulatoris de Castelldefels prioritzaran l’atenció a pacients amb malalties greus

El regidor de salut, Ramon Morera, i el director del CASAP Can Bou, Antoni Peris, expliquen com està afrontant el municipi de Castelldefels la crisi del Coronavirus.
A partir d’avui, 12 març, els centres sanitaris d’atenció primària de Castelldefels, El CAP El Castell i el CASAP Can Bou atendran a les seves instal·lacions únicament a aquelles persones que presentin un problema important de salut o que necessitin un control mèdic inajornable. Per a la resta de pacients es reprogramaran les visites i les analítiques ja concertades. Aquestes mesures tenen a veure amb el pla per evitar l’expansió de l’Covid-19 a la ciutat.
Les persones usuàries, però, podran contactar amb el CAP El Castell (93 636 66 60) i el CASAP Can Bou (93 665 56 59) i sol·licitar informació directament, si no obtenen resposta al telèfon d’emergències mèdiques (061). Si la trucada no s’atén immediatament, quedarà registrada i els professionals sanitaris contactaran posteriorment amb la persona que ha sol·licitat la informació.
A aquells pacients que tinguin una prova mèdica en curs se’ls oferirà informació telefònica sobre l’estat de la mateixa o mitjançant la plataforma La Meva Salut.
D’altra banda els responsables dels ambulatoris de Castelldefels han decidit reduir a la meitat el nombre d’analítiques per evitar l’aglomeració de persones en els centres de salut i prevenir d’aquesta manera el contagi per coronavirus.
Tot i que encara no s’ha confirmat cap positiu a Castelldefels, els centres de salut de la ciutat ja han derivat alguns casos per analitzar si donen positiu a l’Covid-19. Tant els responsables sanitaris com l’Ajuntament estima que, tenint en compte l’evolució de la malaltia, acabarà apareixent algun cas.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme