Jornades de les Dones 2020

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Castelldefels va convocar  una concentració a la plaça de l’Església que es va completar amb la lectura del manifest reivindicatiu a càrrec de diferents representants d’entitats esportives de la ciutat que son membres del Consell de la Dona de CastelldefelsMaite Castilla (Club de Tenis Andrés Gimeno); Cristina Lázaro (Basquet Castelldefels), Pedro Paredes (FS Castelldefels), David Murugó (Handbol Esportiu Castelldefelsi Irene García UE Castelldefels). A continuació, va tenir lloc la actuació de l’Escola Municipal de Dansa de Castelldefels i per tancar l’acte, un Pilar de Dones de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels

Coincidint amb la Marató del Mediterrani que es celebrava a Castelldefels va haver una caminada commemorativa del Dia Internacional de la Dona.

Dissabte, 7 de març, es va celebrar per primera vegada dintre de la programació de les Jornadesde les Dones la Fira Ludico-reflexiva a la plaça de l’Església amb Jocs interactius, tallers sobre tecnologia i robòtica Tech Girls i activitats organitzades per les entitats esportives de Castelldefels.

Les Jornades de les Dones commemoren enguany els 20 anys del Consell Municipal de les Dones. Per això, l’acte central de les jornades integrarà el proper 12 de març (19h) la conferència De la feminització a la feministització de la políticaa càrrec de Tània Verge Mestre, directora de la unitat d’Igualtat de la Universitat Pompeu Fabra; i una taula rodona amb Paula MattioDiana Villanueva, Núria Milà i moderada per Carme Sànchez; totes dones referents de la participació social i política de Castelldefels.

Una altre de les cites importants de la setmana es la TAULA RODONA:  “Ciutadania europea: drets i mirada feminista”a càrrec d’Oriol Lázaro, secretari del Consell Català del Moviment Europeu que es celebrarà el proper dimecres, 11 de març a les 19 hores a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado.

Les Jornades van començar el 2 de març amb l’exposició a la planta baixa de l’ajuntament “Jornades de les Dones a Castelldefels”. La mostra exhibeix diferents cartells de les Jornades de les Dones, des de 1985 fins a l’actualitat. Una cessió del Grup de Dones de Castelldefels i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal i l’àrea de Comunicació.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme