La combinació de la Festa Major d’Hivern i la fira medieval Castrum Fidelis atreu a milers de visitants

La Festa Major d’Hivern es va presentar del 5 al 9 de desembre, com sempre, amb un ampli ventall d’activitats. Aquest any, la Festa venia acompanyada de la I FiraMedieval Castrum Fidelis. La Fira es va inaugurar de manera oficial el passat 6 de desembre, amb la presència de l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, i la regidora de Comerç i Turisme, Margaret Manzano (PP). Amb motiu de la fira i la recreació de vida medieval als seus jardins, les jornades de portes obertes del Castell van batre rècords arribant al voltant de 4.000 visitants per dia.

“Ha estat una edició de la Festa Major d’Hivern molt intensa, concorreguda  i gratificant. El més important és que hem sabut connectar i despertar l’interès de la ciutadania, que s’ha bolcat en totes i cadascuna de les activitats proposades. D’aquesta manera, sense augmentar la despesa, els veïns de Castelldefels han pogut gaudir de quatre dies de Festa Major a la seva ciutat i han fet de Castelldefels un amable i lúdic espai de convivència i germanor”, valora l’alcade de Castelldefels Manuel Reyes (PP).

Com cada any, gran pes del programa de festes va recaure sobre l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) que va ser l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: Plantada de Castells, Correfoc de Diables, Cercaviles amb gitanes, bastons, cintes, panderetes…

El regidor de Cultura i Festes, David Grau (CiU), també destaca el “gran èxit de participació al carrer, acompanyat d’uns dies magnífics amb una agradable temperatura. Totes les activitats programades han tingut molt bona acollida. A més l’Agrupació de Cultura Popular ha tingut una actuació molt lluïda durant aquests dies de Festa Major d’Hivern. La ciutadania, penso, ha quedat molt satisfeta”.

L’esport també va ser protagonista amb una concorreguda edició de la Pujada al Castell, i a més, classes obertes de Tai-txi-txuan txi-kung a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els nens i les nenes també van tenir el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars que es van desenvolupar tant a la plaça de l’Església com a la plaça de davant de la Biblioteca i als jardins del Castell. D’aquesta manera, es va oferir un seguit de tallers i activitat lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major.

Amb motiu del Dia de la Constitució també es va celebrar la tradicional jornada de portes obertes de la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels i la recepció per part de l’alcalde als representants dels estudiantsde la ciutat.

Durant aquests dies de Festa Major també es va poder gaudir de la tercera edició delConcurs d’elegància de cotxes de cavalls Ciutat de Castelldefels organitzat pel Club d’Enganxes i Equitació de Catalunya al Parc de la Muntanyeta.

A més del Castell i la plaça de l’Església, la plaça davant la Biblioteca Central i el Teatre Plaza, que va albergar entre d’altres actuacions un recital d’havaneres i el concert de l’Associació Musical de Castelldefels, també han estat escenaris a tenir en compte aquests dies de Festa Major.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme