La Llegenda del Gar-i-Got torna a encisar a grans i petits al parc de la Muntanyeta

Un any més, la celebració dedicada a la llegenda del drac de la ciutat va reunir prop de mil persones a la plaça del Gar-i-got, al parc de la Muntanyeta

Veure fotogaleria

El passat dissabte 4 d’agost, Castelldefels va tastar el primer aperitiu de les festes majors que arrencaran el dia 11. Ho va fer a les 22.30 amb l’espectacle dramàtic de la Llegenda del Gar-i-Got, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, que amb una notable utilització d’efectes especials (foc, llum i pirotècnia) va aplegar unes 1.000 persones a la plaça del Gar-i-got, al parc de la Muntanyeta.

El mite del Gar-i-got explica, sempre acompanyat d’una complexa posada en escena, com segles enrere els camperols i pescadors de Castelldefels van veure truncada la pacífica societat en què vivien per l’aparició d’una bruixa malvada que va invocar les “Legions del Mal” per sembrar el caos i la destrucció a tota la comarca. El capità d’aquesta legió de sinistres éssers era el temut Llucifer, i l’únic que els podia parar els peus era el drac Gar-i-got, guardià de la ciutat i encara resident de la mateixa. La Llegenda del Gar-i-got serveix cada any com a pròleg de les festes i s’aprofita l’avinentesa per explicar la llegenda als més petits i que perduri en la cultura popular.

La Festa Major presenta com a propostes destacades els concerts de Mala Vida (12 d’agost 23.30h – Parc de la Muntanyeta) i Els Catarres (14 d’agost 23.30h – Parc de la Muntanyeta), els Focs Artificials a la platja (15 d’agost 23 h – carrer 13-carrer 15), o una nova edició del Holi Dolly Festival (la festa holi), després de l’èxit de l’any passat (13 d’agost 19 h – Parc de la Muntanyeta).

Aquest any el pregó de festes anirà a càrrec de la professora i escriptora Amparo Tomé. (11 d’agost 20.30 h – des del balcó de l’Ajuntament). Llicenciada en filologia anglesa per la Universitat de Salamanca, diplomada i màster en Psicologia i Sociologia de l’Educació per l’Institut d’Educació de la Universitat de Londres. Va ser professora de Sociologia de l’Educació en la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva activitat investigadora en la Universitat s’ha centrat en temes de gènere i educació. Ha dirigit el Programa d’Educació en Valors de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i ha treballat com a assessora en temes de coeducació per a diversos governs autonòmics. Ha publicat nombrosos materials didàctics.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme