L’avinguda de la Pineda protagonista del “Dia sense Cotxes” de la Setmana de la Mobilitat

La Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible d’aquest any 2015 ha proposat una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable

Castelldefels ha viscut aquest mes d’octubre amb diverses activitats la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. L’avinguda de la Pineda va estar tancada al trànsit el passat dissabte 17 d’octubre durant tota la jornada, en horari de 8 a 20h. Tota l’Avinguda Pineda i el carrer 11, van ser un passeig on els protagonistes van passar a ser bicicletes, patinets i vianants.

Es van gaudir diferents activitats lúdiques i de foment de la mobilitat sostenible durant la jornada a diferents punts del recorregut. Grans i petits van poder visitar un bus (un bus híbrid va estar estacionat i obert a les visites; un circuit de jocs de mobilitat, a càrrec de Ciència Divertida; un Taller de revisió i petites reparacions de bicicletes, a càrrec de Espaibike;  va haver-hi una parada de lloguer de bicicletes i tàndems, a càrrec de Bicifels; un circuit “Les bicis pinten molt“(un circuit tancat amb “bicis pintores” perquè els més petits decorin el paviment a mesura que pedalejaven); una escola de patinatge i exhibició, a càrrec d’Skate4life; un taller de jocs i “foto-call“, a càrrec de la Cooperativa l’Esqueix; un circuit tancat d’habilitat en segway, per aprendre a portar aquests vehicles elèctrics; circuit d’habilitat en bicicleta (per a infants de 6 a 12 anys) entre d’altres van ser les propostes d’aquest Dia sense Cotxes a la ciutat.

La Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Entre les principals activitats programades aquest any en la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible s’ha celebrat la Pedalada i Festa de la Bicicleta del passat diumenge 11 d’octubre i el Dia sense Cotxes a l’avinguda de la Pineda del passat dissabte 17 d’octubre.

Encara es pot participar en el concurs de fotografia sobre mobilitat sostenible amBICIa’t 2015 , a través del Facebook de l’Ajuntament (del 5 al 25 d’octubre)

Fotogaleria: Setmana de la Mobilitat 2015

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme