Les noves dependències de Serveis Socials dignifiquen i milloren l’atenció a les persones

Les noves dependències, ubicades al carrer Tomàs Edison, reuneixen un equip d’atenció format per trenta-dos professionals • Els serveis socials municipals atenen més de 12.000 persones de Castelldefels

L’adequació del local, de propietat municipal, ha comptat amb un pressupost de 446.000 euros, i ha calgut un temps d’execució de set mesos. Hi treballa un equip format per trenta-dos professionals (treballadores socials, educadors, administratius i coordinadores), que ja atenen el públic en l’horari habitual des del passat 9 de octubre.

La reforma interior ha donat lloc a la nova seu en la qual se concentraran a partir d’ara tots els serveis socials de l’Ajuntament de Castelldefels.

La nova seu és al costat de Correus, entre els carrers Bisbe Urquinaona (a tocar de les rampes del parc del Castell) i el carrer de l’Església, amb accés pel número 13 del carrer Tomàs Edison, al centre de Castelldefels, a uns minuts caminant de l’edifici consistorial.

El local, els treballs de reforma del qual es van iniciar a principi del mes de març passat, han permès sumar uns 350 metres quadrats al conjunt de dependències municipals. Es tracta d’un espai diàfan i polivalent en el qual, però, lògicament es preservarà la confidencialitat, ja que compta amb vuit despatxos aïllats per a entrevistes particulars. L’espai, destinat a acollir els llocs de treball dels professionals dels serveis socials de l’Ajuntament, disposa també d’oficines i sales de reunions.

Equip humà: més de 30 persones

Els serveis socials del municipi atenen cada any unes 12.000 persones, que sol·liciten informació sobre el suport que l’administració ofereix en matèria de dependència, gent gran i ajuts relatius a situacions de pobresa energètica, habitatge, llibres i beques escolars, aliments…

Quan estiguin a ple rendiment, donarà servei a la població en aquestes dependències un equip format per més de trenta persones: nou educadors socials, catorze treballadors socials, un integrador social, un dinamitzador comunitari, tres coordinadores d’equips i personal administratiu i de seguretat.

La creació del nou centre dels serveis municipals permet donar un millor servei a les 12.000 persones a què el municipi atén a la nostra ciutat. El local, en planta baixa, està adaptat a totes les necessitats d’accessibilitat.

Presentació institucional a la ciutadania

Amb l’objectiu de donar a conèixer les noves instal·lacions, el passat 3 de novembre es realitzar una presentació institucional del nou equipament que va comptar amb les intervencions de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, la regidora de Serveis Socials i Dependència, Isabel Cabello, i el regidor d’Urbanisme i Obres, Ramon Morera.

«Són unes instal·lacions de primer ordre que concentraran tot el departament de Serveis Socials. Un departament que fins ara estava descentralitzat en diversos equipaments del municipi», va explicar Miranda. «Vuit sales on els treballadors i treballadores socials poden fer les entrevistes de forma personalitzada amb un ambient  íntim que considerem que és l’adequat per a aquests tipus de serveis».

Per la seva part, Morera va exposar que «Serveis Socials tenia un problema d’espais des de fa molts anys i l’Ajuntament disposava d’aquests baixos als quals no els havia donat cap ús. Ara, amb aquestes noves instal·lacions es resolen els problemes d’espais que tenial’àrea de Serveis Socialsi garanteix una millor atenció a als ciutadans i ciutadanes».

Dignificar l’atenció social

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Castelldefels, Isabel Cabello, s’ha felicitat perquè «la imatge de persones assegudes a les escales del segon pis de l’edifici històric del consistori, esperant ser ateses pels treballadors socials, afortunadament, no tornarà a veure’s a partir d’ara».

La decisió de millorar l’atenció i facilitar les tasques dels treballadors d’aquest servei, «és una demanda que s’ha vingut reivindicant durant anys —diu la regidora—, demanda que hem escoltat, impulsat i materialitzat. Volem dignificar l’atenció que es presta a les persones i la feina que fan els treballadors i treballadores dels serveis socials municipals».

Per al cap de l’àrea municipal de Serveis Socials, Antonio Gómez, «el més important és que, després de 25 anys, Serveis Socials té un lloc adequat perquè puguin treballar tant els tècnics com els administratius, i especialment que és un espai de recepció digne per als usuaris, que fins ara no l’haviem tingut». Gómez va explicar que «des del punt de vista més professional, el que sí suposa aquesta nova instal·lació és una millora increïble des del punt de vista logístic, de planificació i de infraestructura. Sobre tot a l’hora de coordinar tot el treball dels equips que hi ha així com coordinar el treball individual que es fa amb cada família. Per tant, aquesta és una millora fantàstica, tant per a Serveis Socials com per a la pròpia ciutat».    

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme