Municipals’19 – David Grau, Units per Castelldefels

El candidat que encapçala la llista d’Units per Castelldefels és David Grau.

Té 51 anys. És casat i pare de dues filles. Des de 1997 es dedica a la política. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Castelldefels, tant a l’oposició com al Govern, sota les sigles de CiU. Militant d’Units per Avançar (el partit sorgit de la desaparició d’ Unió Democràtica de Catalunya), Grau lidera Units per Castelldefels, on conflueix amb altres dues formacions: Lliures i Convergents. És treballador autònom; actualment, agent d’assegurances i serveis financers.

A continuació, un extracte de l’entrevista, el vídeo de la qual pot veure íntegrament.

— Què és el primer que faria com a alcalde de Castelldefels?

— Mirar de formar un govern amb la més àmplia majoria possible, independentment d’ideologies. Tenint en compte les línies vermelles, miraria de fer un equip de Govern potent i que treballés per la ciutat. Allò que diuen alguns que quan sigui alcalde faré tal… Crec que s’ha de respectar el que hi ha, s’han de provar les coses, i si s’han de canviar es canvien. Asseverar allò de el primer que faré serà canviar… bé, ja sabem de què parlem, el sentit de l’avinguda de la Pineda. L’obra ja està feta; per tant, anem a veure com funciona i, si funciona, deixem-la. Jo no hauria projectat aquesta avinguda amb un sentit únic i exclusiu. Jo no. Ara bé, mirem si funciona i, si no, es pot revertir, no hi ha cap impediment. Hem de pensar en Castelldefels.

— Quina pel·lícula l’ha fet plorar?

— “West Side Story”. Fa anys, no sé per què. Estaria tendre, perquè l’altre dia la vaig tornar a veure i no em van caure les llàgrimes. Em costa molt plorar; tinc sentiments, però em costa expressar-los via llacrimal.

— Què és en el primer que es fixa quan coneix algú?

— En els ulls. M’agrada mirar a la cara i mirar de front.

— Què cal per conquistar-lo?

— No fer-me la pilota. Quan he estat regidor, em venia gent… No m’agrada que m’adulin, ni en el pla professional, ni en el personal. Amb l’adulació no em guanyes. Prefereixo un estirabot que una adulació.

— Quin dels set pecats capitals comet amb més freqüència? ¿Luxúria, ira, supèrbia, enveja, avarícia, mandra, gola?

— Diria que la panxa em tira. La gola.

— Quin és l’últim concert de música a què ha assistit?

— Deu fer un parell d’anys, a l’Estadi Olímpic, a Barcelona. Vaig anar a veure Muse.

— I, quan té un dia dolent, ¿quina cançó, quin artista li aixeca l’ànim?

— Qualsevol música. Em dona forces. Molta gent em diu que no puc ficar-me al cotxe sense engegar la ràdio. L’única estona que no escolto música és quan vaig amb moto. Sense música no sé estar.

— L’entristeix, el posa de mal humor…

— Actituds de certes persones… actituds antidemocràtiques, ara que estem parlant de política. Sobretot això, la intolerància

— Què és el que no faria mai per amor?

— Posar les banyes a la meva dona, per exemple.

— Aprofita els moments de soledat per…

— Per pensar una mica, o per desconnectar, perquè també tinc capacitat de posar en reset el disc dur. El que em relaxa molt és anar a fer unes corbes, amb la moto, pujar a Begues a veure els nebots. Fer una volta amb la moto em relaxa molt.

— Quin llibre tornaria a rellegir?

— Un llibre que vaig llegir de molt jove i que em va agradar molt: el “Mecanoscrit del segon origen”, de Manuel de Pedrolo. També he de dir, i sé que tiro pedres al meu teulat, que no soc massa de llegir llibres.

— Quin espai o racó de Castelldefels li porta un bon record, i per què?

— Ca n’Aimeric. Gràcies al Govern anterior, del qual vaig ser partícep, que ho va iniciar, i de l’actual, que ho ha culminat, ara hi tenim el quart institut, la guarderia… Antigament hi havia l’institut Pablo Ruiz Picasso, que era provisional, en uns barracons, que és on vaig conèixer la meva senyora. Amb ella hi anàvem a passejar per les pinedes aquelles.

— Assenyali una virtut i un defecte de Castelldefels.

— L’entorn que tenim, privilegiat. I el defecte és que crec que no valorem realment el que tenim. Com que ho tenim a l’abast, tots els que hem crescut aquí no valorem l’entorn que tenim, ni les possibilitats d’aquest entorn, de gaudir-ne més.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme