Municipals’19 – Isabel Cabello, Som Castelldefels

La candidata que encapçala la llista Som Castelldefels és Isabel Cabello.

Activista social des dels 17 anys, Cabello és voluntària a l’Hospital Sant Joan de Déu. És Diplomada Universitària en Relacions Laborals, i té un màster en Prevenció de Riscos Laborals en les especialitats de Seguretat en el Treball, Higiene Industrial i Ergonomia Aplicada. És Auditora de Serveis de Prevenció. Té un Postgrau Universitari en Seguretat Integrada. Durant el mandat actual 2015-2019 ha estat regidora de Serveis Socials i Dependència per Castelldefels Sí Pot. Es presenta a aquestes eleccions 2019 com a cap de llista de Som Castelldefels

A continuació, un extracte de l’entrevista, el vídeo de la qual pot veure íntegrament.

— Què és el primer que faria com a alcaldessa de Castelldefels?

— Ho tinc claríssim. Treure del calaix un projecte que hi ha de construcció d’habitatge al carrer Major. Fa anys que es podria haver fet perfectament.

— Quina pel·lícula l’ha fet plorar?

— Soc ploranera. Fa poc vaig tornar a veure per TV la pel·lícula sobre Salvador Puig Antich, que ja havia vist fa anys, i vaig tornar a plorar. Se’m posa la pell de gallina, és colpidora.

— Què és en el primer que es fixa quan coneix algú?

— Normalment en la postura. Penso que la manera de caminar, de seure, diu molt. I el somriure, perquè hi ha molta gent que somriu amb la boca però no amb els ulls.

— Què cal per conquistar-lo?

— Amb generositat. I no vull dir la generositat material. Les persones que són altruistes de cor em guanyen ràpid.

— Quin dels set pecats capitals comet amb més freqüència? ¿Luxúria, ira, supèrbia, enveja, avarícia, mandra, gola?

— No soc creient, però sens dubte… la gola. Soc una viciosa dels caramels de goma. Em poden arribar a fer mal, perquè no sé parar.

— Quin és l’últim concert de música a què ha assistit?

— Fa molt. Jo diria que el de Paco Ibáñez aquí, al Teatre Plaza.

— I, quan té un dia dolent, ¿quina cançó, quin artista li aixeca l’ànim?

— Depèn. Quan tinc un dia trist jo soc de les que es posen música trista. M’agrada moltíssim el “Nessum dorma” de Pavarotti. Em fa sentit molt; és de les meves favorites.

— L’entristeix, el posa de mal humor…

— M’entristeix com és d’injusta la vida moltes vegades. Aquests anys a Serveis Socials he viscut històries amb persones que penso, ostres, la vida els podria donar un respir, una mica de tranquil·litat. Diuen que la mala sort no existeix, però sí que existeix. Moltes dones són autèntiques heroïnes, per la lluita, per la superació. Hi ha tantes persones anònimes que lluiten per sortir endavant… que m’entristeix no poder fer més del que faig. I em posa de mal humor la supèrbia; no suporto les persones prepotents.

— Què és el que no faria mai per amor?

— Amor de parella? Per amor de mare faria qualsevol cosa. En la parella, no abandonaria mai els meus valors, no deixaria de ser jo mateixa.

— Aprofita els moments de soledat per…

— En tinc pocs, però quan els tinc m’agrada molt pensar, reflexionar… Puc estar mirant una paret, però el cap no em deixa de fer voltes. També llegir.

— Quin llibre tornaria a rellegir?

— Un llibre que em va marcar molt quan el vaig llegir, “Paula”, d’Isabel Allende. El tinc molt present.

— Quin espai o racó de Castelldefels li porta un bon record, i per què?

— M’encanta la platja. Jo sense mar no podria viure. Però un dels meus llocs favorits és el parc de la Granota. Em dona pau, m’hi sento feliç.

— Assenyali una virtut i un defecte de Castelldefels.

— La mateixa virtut que defecte: té platja, té muntanya, té centre, i això és fantàstic, i el defecte és que no estan connectats. Són com tres realitats diferents. Penso que per fer un municipi que creixi hem de fer xarxa. Hem de fer que estiguem units i crear sinergies, perquè si no… semblen municipis diferents.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme