Municipals’19 – Merche Gil, Contigo Castelldefels (CCST)

La candidata que encapçala la llista de Contigo Castelldefels és Merche Gil Montesino.

Ha viscut tota la vida a Castelldefels, primer al barri de Bellamar i després, des de fa deu anys, a Vista Alegre. Ha realitzat estudis de Dret i un Màster en microinformàtica empresarial, a més de cursos relacionats amb economia, gestió empresarial i administració. Està casada, sense fills.

A continuació, un extracte de l’entrevista, el vídeo de la qual pot veure íntegrament.

— Quina és la primera mesura que adoptaria en cas que arribés a ser alcaldessa de Castelldefels?

— Per començar no tinc moltes ganes de ser alcaldessa. S’ha de tenir molt d’estómac per ser allà. Potser d’aquí a uns anys no et dic que no, però ara… Si ho hagúes de ser assumiria la responsabilitat, perquè soc una persona que, si m’he de comprometre, m’hi comprometo, i n’aprendria, perquè m’agrada. La primera cosa que caldria és canviar el reglament orgànic municipal. Cal que la gent tingui veu al Ple, per exemple. I la segona cosa seria començar a treballar en els temes de sanitat i afers socials. També parlaria amb tots els treballadors per veure què es necessita.

— Quina pel·lícula li ha fet plorar?

— La que no m’ha fet plorar és “Titanic”, perquè no he estat capaç de veure-la. M’agraden més les pel·lícules d’investigació, de suspens, d’intriga… Ni comèdies ni drames, que prou drames tenim a la vida.

— Què és en el primer que es fixa quan coneix algú?

— En els ulls, en la mirada. M’agrada mirar la gent als ulls. La mirada és el reflex de si estàs patint, si ets feliç, si ets bona persona.

— Què cal fer per conquistar-la?

— Per a conquistar-me, com a dona, que siguis honest. M’és igual el físic. Que siguis bona gent.

— Quin dels 7 pecats capitals comet amb més freqüència? Luxúria, ira, supèrbia, enveja, avarícia, mandra, gola?

— Luxúria, no. Mandra, tampoc. Avarícia, mai. Supérbia… alguna vegada. Ira, si em volen trepitjar el coll, sí, esclar, com tothom. Tots hem comès algun d’aquests pecats.

— Quin és l’últim concert de música a què ha assistit?

— Pot semblar estrany, però l’últim concert al que vaig anar, amb el meu pare, abans que ens deixés, va ser d’Isabel Pantoja. M’encanta la Pantoja, Rocío Jurado, sóc de copla, de cançons que m’arribin. També m’agrada Malú.

— L’entristeix, la posa de mal humor…

— Que em menteixin em posa de mal humor. I m’entristeix anar a un hospital, a una residència… no ho puc veure, perquè m’agafen ganes d’agafar tothom i portar-me’l cap a casa.

— Què és el que no faria mai per amor?

— Deixar-ho tot. No deixo res per amor. Qui m’estimi m’ha d’estimar com soc.

— Aprofita els moments de soledat per a…

— Per estar tranquil·la. M’agrada molt anar a la nostra platja, desconnectar, posar-me música… el so de les onades… em relaza molt. Tinc poc temps per estar sola, i intento relaxar-me.

— Quin llibre tornaria a rellegir?

— “Sin noticias de Gurb”.

— Quin espai o racó de Castelldefels li porta un bon record?

— El Castell. Hi hem passat la nostra adolescència i infància. El primer petó. Els millors carnavals, festes… Però la platja, també. Tinc molts racons, a Castelldefels.

— Assenya-li’m una virtut i un defecte de Castelldefels.

— La virtut crec que és la seva gent. I el que menys m’agrada… poca cosa, la veritat. Potser com s’han portat les gestions per part de l’Ajuntament a nivell urbanístic. No s’ha cuidat l’entorn natural. No m’agrada que per entrar o sortir de Castelldefels cal fer moltes voltes. Jo em moc amb moto, que és més fàcil, i costa. Hi ha moments que és horrorós.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme