Municipals’19 – Michael Taya Mason, Vox Castelldefels

El candidat que encapçala la llista de Vox és Michael Taya Mason.

Solter, de 36 anys, té doble nacionalitat anglo-espanyola. Resideix actualment a Sitges. Va estudiar a les escoles de Castelldefels Bon Soleil i The British School. Va estudiar Dret a la UB i a ESADE. Es va dedicar a les noves tecnologies i al desenvolupament de software, en el sector del joc en línia. Ha viscut a Sud-amèrica i a Amèrica del Nord. Es dedica a administrar el patrimoni de la seva família, pel que fa a actius financers i immobiliaris.

A continuació, un extracte de l’entrevista, el vídeo de la qual pot veure íntegrament.

— Què és el primer que faria com a alcalde de Castelldefels?

— Revisar els pressupostos per baixar els impostos al màxim, l’IBI i la plusvàlua sobretot. Crec que és el que més preocupa a les persones, perquè, al cap i a la fi, la compra i venda de cases no deixa de ser un dels motors econòmics d’aquesta zona, que està basada en el turisme, i que més afecta el ciutadà del carrer.

— Quina pel·lícula l’ha fet plorar?

— “El que el vent s’endugué”. Em va emocionar moltíssim,. Una pel·lícula molt bonica, de causes perdudes i, a més, políticament molt incorrecta. Avui dia seria difícil fer una pel·lícula tan valenta en els seus plantejaments.

— Què és en el primer que es fixa quan coneix algú?

— En els ulls. Crec que són el mirall de l’ànima, encara que sigui un lloc comú.

— Què cal per conquistar-lo?

— Ser sincer, abans de res, i potser tenir una certa comunió en l’estètica, que és una part de l’ètica.

— Quin dels set pecats capitals comet amb més freqüència? ¿Luxúria, ira, supèrbia, enveja, avarícia, mandra, gola?

— Em dec estar fent gran, però crec que és la gola. Menjar és el que més gaudeixo. És una cosa espantosa, però crec que tinc ànima de gras.

— Quin és l’últim concert de música a què ha assistit? I, quan té un dia dolent, ¿quina cançó, quin artista li aixeca l’ànim?

— Vaig anar a veure la producció de “Nabucco”, de Verdi, al Liceu; em va agradar moltíssim, encara que crec que el Liceu fa unes produccions massa modernistes i avantguardistes per al meu gust. Gaudeixo molt en general de la música clàssica, Mozart, Verdi, Beethoven, Wagner… quan estic trist és el que més m’agrada escoltar. L’art està per emocionar.

— L’entristeix, el posa de mal humor…

— La hipocresia és el que més em molesta i mes em pot arribar a posar de mal humor, quan escolto a gent dir coses que sé que en el fons no creuen o no respecten. I posar-me trist… potser la nostàlgia, pensar en el passat, en coses que podies haver fet i no vas fer en el moment… És el sentiment de pensar que vaig perdre una ocasió el que més pot arribar a entristir-me.

— Què és el que no faria mai per amor?

— Deixar de creure en les coses que crec. Cal ser fidel a un mateix, als principis, a la teva visió de la vida. No pots vendre-li a una altra persona per amor perquè és un fracàs sempre.

— Aprofita els moments de soledat per…

— La lectura. Valoro moltíssim la solitud; sóc una persona que en gaudeix molt, i sempre m’ha agradat molt llegir.

— Quin llibre tornaria a rellegir?

— “Càndid”, de Voltaire. És un llibre que sempre m’anima molt. Voltaire és un escriptor que sempre em porta el somriure, molt escèptic i molt tolerant, a més, que és una cosa que la societat moderna, políticament correcta, hauria d’aprendre: el sentit de l’humor, saber riure de tot.

— Quin espai o racó de Castelldefels li porta un bon record?

— Jo diria que tota la zona de la platja on estava el meu col·legi, l’edifici de l’antic Angloamericà, pels records infantils i d’adolescència.

— Assenyali una virtut i un defecte de Castelldefels.

— Les dues grans virtuts de Castelldefels serien la costa, òbviament, tenir el mar… Jo sempre trio ciutats que tenen mar, per viure, sempre: Miami, Panamà, Barcelona… sempre trio ciutats amb mar… o Sitges mateix. Una altra de les virtuts de Castelldefels és la seva multiculturalitat, amb més de cent nacionalitats convivint aquí, raó per la qual és una ciutat amb una experiència molt oberta. ¿Defecte? La inseguretat, com ha pujat el crim i que, a la nit, un no pugui sentir que pot anar tranquil pel carrer. Crec que és un dels perills més grans.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme