Signatura del conveni de cessió de terrenys per construir vivendes de lloguer assequible al carrer Pietat

El Saló de Plens ha acollit l’acte de formalització de la cessió de la parcel·la situada al c/Pietat 9-11 per part de l’Ajuntament a l’IMPSOL i que té com a finalitat la construcció de més de 70 vivendes de lloguer assequible • L’alcaldessa Maria Miranda, el gerent de l’AMB, Ramon Torra i el de l’IMPSOL, Amadeu Iglesias, han sigut els encarregats de signar el conveni

El Saló de Plens ha acollit aquest migdia l’acte de signatura del conveni de cessió de terrenys entre l’Ajuntament de Castelldefels i l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i gestió patrimonial (IMPSOL), entitat pública empresarial depenent de l’AMB. La cessió de la parcel·la, situada al c/Pietat 9-11, es va aprovar oficialment al Ple del passat mes de maig i té com a finalitat la promoció i construcció d’habitatges protegits. L’objectiu és construir 72 vivendes protegides en règim de lloguer de protecció oficial en una finca coneguda com a H1. Les obres es preveu que comencin a principis de l’any vinent.

La signatura del conveni ha estat protagonitzada per l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; el gerent de l’IMPSOL, Amadeu Iglesias; i el gerent de l’AMB, Ramon Torra

L’alcaldessa Maria Miranda ha explicat que aquesta promoció d’habitatge de lloguer accessible està “dirigida als col·lectius que tenen més complicacions d’accés a la vivenda, com és el cas dels joves, que tenen dificultats per emancipar-se, però també per a d’altres col·lectius vulnerables”. Per a distribuir-los entre els ciutadans que cumpleixin els requisits d’accés, l’alcaldessa ha avançat que s’haurà de signar un altre conveni. Miranda també ha afegit que “al primer trimestre del 2022 es podrà començar l’obra i en uns dos anys les vivendes haurien de ser una realitat”. L’alcaldessa ha recalcat que el conveni amb l’IMPSOL és de “cessió del terreny a aquesta entitat, que és qui impulsarà la construcció dels habitatges amb els seus recursos propis i que després posarà a disposició de la ciudanía de Castelldefels” i ha recordat que es tracta d’una situació similar a la que es va donar amb la construcció dels 135 pisos protegits de c/General Palafox.

El gerent de l’AMB, Ramon Torra, ha volgut destacar que es tracta d’“un pas molt important per un projecte en el que es porta treballant des de fa anys” i que a l’IMPSOL “li fa especial il·lusió perquè es tracta del primer projecte que fem a Castelldefels, esperem que el primer de molts altres, per fer vivenda assequible de lloguer per facilitar l’accés a la vivenda de la població que té més dificultats per accedir-hi. Torra ha destacat també l’estètica del projecte que ha qualificat de “molt maco, arquitectònicament parlant, de paisatge urbà, és un element que es distingirà en el context”.

Aquesta és una de les accions dutes a terme pel consistori amb la finalitat de consolidar el parc de vivenda social del municipi i continuar amb les polítiques d’accés a l’habitatge a Castelldefels. Es tracta d’una de les prioritats del govern municipal, que encara ha cobrat més importància amb la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme