Zones comercials més segures aquest Nadal

Un any més, de l’1 de desembre al 10 de gener, Policia Local i Mossos d’Esquadra posen en marxa de forma conjunta el Pla Grèvol • L’Ajuntament ha presentat la campanya aquest dimecres, als comerços del centre

L’Ajuntament ha aprovat posar en marxa un any més la campanya de l’anomenat “Pla Grèvol”, que té lloc entre l’1 de desembre i el 10 de gener de 2017. Es tracta d’una operació que es desplega a tota Catalunya. A Castelldefels, la impulsen conjuntament els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, que comparteixen tasques de control i vigilància dels principals carrers i entorns comercials per a prevenir possibles delictes i dissuadir els delinqüents.

Enguany, l’operatiu comptarà a Castelldefels amb la presència dels 6 nous agents de proximitat de la Policia Local que estan desplegats pel centre del poble. També s’informarà els comerciants sobre la possibilitat de descarregar-se l’aplicació per a mòbils i connectar-se a l’app de Seguretat Ciutadana a Castelldefels.

El Pla Grèvol s’ha presentat aquest dimecres, en el marc d’una visita als comerciants del centre de la ciutat a càrrec de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López; el regidor de Governació, Jordi Planell; la regidora de Comerç, Ana Quesada; i els comandaments de Policia Local i Mossos d’Esquadra.

Un Nadal segur

El Programa Operatiu Estacional Grèvol té com a objectiu prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris a comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període nadalenc.

Es tracta de garantir la seguretat als principals eixos, centres comercials i mercats. Per aconseguir-ho s’incrementa la percepció de seguretat en els diversos àmbits d’actuació, amb un augment de la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullen a peu i en franges horàries en les que es preveu una afluència més gran de persones. També s’amplien les vigilàncies als horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials. Aquest patrullatge, que permet mantenir un contacte directe amb els comerciants, es complementa amb patrulles en vehicle i amb punts de control.

El Pla Grèvol també té un vessant de caràcter informatiu que consisteix en que policies locals i mossos d’esquadra visiten els comerciants i mantenen contactes i reunions amb les entitats relacionades amb el teixit comercial local. “Farem porta a porta. Parlarem directament amb els comerciants per intercanviar consells i incrementar el grau de seguretat”, afirma el regidor de Governació, Seguretat i Protecció Civil, Jordi Planell.

+ INFO: Aplicació mòbil de seguretat

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme